Instagram Fenomeni Nilgün Bodur D&r'da Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Instagram Fenomeni Nilgün Bodur D&r'da Okurlarıyla Buluştu

Instagram Fenomeni Nilgün Bodur D&r\'da Okurlarıyla Buluştu

D&R Akbatı AVM'de 'Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara' kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya gelen sosyal medya fenomeni Nilgün Bodur, "Çok mutluyum çünkü benim çocukluk hayalimdi kitap yazmak.

28.08.2017 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

D&R Akbatı AVM'de 'Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara' kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya gelen sosyal medya fenomeni Nilgün Bodur, "Çok mutluyum çünkü benim çocukluk hayalimdi kitap yazmak. Sosyal medyada yazdıklarımdan sonrra İclal Aydın'ın beni keşfetmesiyle bugün çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum, imza günüm düğün gibi benim için" dedi.

Sosyal medyada fenomeni Nilgün Bodur, 'Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara' adlı yeni kitabının ilk imza gününü D&R Akbatı'da gerçekleştirdi. Daha önce iki tane yemek kitabı olduğunu ve ilk defa düz yazı kitabı çıkardığını belirten yazar Bodur, "İlk düz yazı kitabım, iki tane yemek kitabım var ve ilk imza günüm son olmaz inşallah. Çok mutluyum çünkü benim çocukluk hayalimdi kitap yazmak ve sosyal medya sayesinde oldu. Sosyal medyada yazdıklarımla İclal Aydın'ın beni keşfetmesiyle bugün çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum, imza günüm düğün gibi benim için. Size yanlış yapanlara teşekkür edin çünkü bazen affetmek gerekiyor o enerjiyi koparmak gerekiyor. Kitabın başlığını İclal Aydın ile birlikte seçtik. İçindeki bir yazıdan alıntı. 'Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara'nın içinde biraz mizahta var ve yanlış yapılmış bir kadında var. Kitabın içeriği zaten yanlış yapılan yanlışlara şükredilen çünkü yanlışlar yapıldıkça doğruyu gören ve doğrunun kıymetini bilen bir kadın teşekkür ederek arınıyor bunlardan o yüzden uzun olmasına rağmen bu başlığı uygun gördük" diye konuştu.

"ADRİNA LİMA DEĞİLSENİZ SELFİE ÇEKEREK FENOMEN OLAMAZSINIZ"

Sosyal medyada fenomen olmanın ipuçlarını veren Bodur, "Sosyal medyada fenomen olayım şimdi derseniz sosyal medyada fenomen olamazsınız öyle gitmez o iş. Buna çok yatırımlar yapanlar, para harcayanlar var onları bilemem tabi ki. Ama bu iş organiklikten geçiyor. Bide içerik üretmek gerekiyor, Adrina Lima değilseniz selfie çekerek fenomen olamazsınız. Bence sosyal medyada samimiyet, bir şeyler üretmek, ürettiğini paylaşmak işe yarıyor" açıklamalarında bulundu.

"SİPARİŞ ÜZERİNE YAZI YAZAMAM"

Teknik bir yazar olmadığını ve sipariş üzerine yazı yazamayacağını aktaran Bodur, "Çok spontane yazıyorum. Örneğin sipariş üzerine yazı yazamam, gerçekten duygulanmam gerekiyor. Okuyucu kitapta samimiyet bulacak gelen yorumlardan bunu anlıyorum. Okuyucu kitabı okuyunca 'Ah bunu bende yaşadım ama böyle dinlendirmedim, ne kadar tanıdık' diyor ve herkesin bu tip şeyleri yaşadığını anlıyor. Kitabımda bulunan empati onlarında empati yapmasını sağlıyor. Okuyucu kitapta kendisinden çok şey buluyor ve bazen 'ben bunu yalnız yaşıyordum' zannettiği şeyleri birçok kişi tarafından yaşandığını anlıyor. Bide 'hem güldük hem ağladık' yorumları alıyorum, bence ikisini aynı anda yapabilmek güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

"PAZARLAMACIYIM AMA KİTABIN PR'INI HİÇ YAPMADIM"

Kitabın 12'nci günde 8'inci basıma girdiğini ve bunu hiç beklemediğini dile getiren Bodur, "Ben şaşırdım çünkü kitabım olacak selfie çektireceğim Instagram'a koyacağım zannediyordum. 1'nci baskıdan sonra 2'nci baskı olduğunu bile bilmiyordum çok hızlı oldu. Normalde ben pazarlamacıyım ama kitabın hiç PR'ı yapılmadı. Hiç pazarlama yapmak istemedim, kitap gerçekten hem takipçilerimden hem de organik olarak yayılıyor. Sanırım Türk okuru pazarlama hilelerine çok fazla kanmıyor. Ki o pazarlama hilelerini en güzel yapacak insanlardan biriyim ama yapmak istemedim. Zannediyorum kitap tavsiye üzerine de ilerliyor. Bu çok güzel bir şey çünkü bence kitap hala organik. Şuanda en çok satanlarda 4'üncülüğe yükseldi, öyle bir sıralamada olabileceğimi bile düşünmüyordum. Bu da bence samimiyetin kazandığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

"ÖMRÜM OLDUĞU SÜRECE  YAZACAĞIM"

Ömrü olduğu sürece yazacağını bildiren Bodur, "Bu kitap 4 senelik bir birikimdi. Çok sipariş olsun istemiyorum. Spontane gelişmesinden yanayım. Aynı duygusallık ve doğallıkta aynı başarıya ulaşsın istiyorum, insan kendisiyle yarışmaya başlıyor. O yüzden belli bir birikimden sonra 2'ncisi çıksın istiyorum. Pazarlamacıydım ve bundan gurur duyuyordum ama titrime yazar eklenmesi artık öyle anılabilmek ki çok kolay bir şey değil haddime değildi çünkü yazmak, ben öyle hissediyordum. Yazar olarak anılabilmek beni çok mutlu edecek" dedi.

"ÖZ KALIN, ÜTRETİN, SOSYAL MEDYADAN ETKİLENMEYİN"

Genç kızlara tavsiyelerde de bulunan sosyal medya fenomeni Bodur, "Hem görüntü hem de duygusal olarak kendileri kalıp, yapaylıktan uzak dursunlar. Şöyle de bir şey sosyal medyadan çok etkilenmemeleri gerekiyor; sosyal medya fenomeni olarak bunu söylüyorum, genç kızlara kitabım yol gösterecektir. Özgüven çok önemli, kendini sevmek ama narsistlik boyutunda değil ve gerçekten başkalarından çok etkilenmemek, öz kalabilmek, taklit etmemek üretmek genç kızlarımıza iyi gelecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

- Kaba

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Instagram Fenomeni Nilgün Bodur D&r'da Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement