İntel, Çıtayı Yükseltiyor - Son Dakika
Güncel

İntel, Çıtayı Yükseltiyor

İntel, Çıtayı Yükseltiyor

Intel akıllı telefon, tablet ve Ultrabook™'larda çıtayı yükseltiyor

13.01.2012 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Intel, Las Vegas'ta düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te akıllı telefonlar alanında Motorola Mobility Inc. ile farklı cihazlara yönelik stratejik işbirliği ve Intel'in yeni Atom işlemci platformuna dayanan Lenovo'nun yeni mobil cihazını da içeren yeniliklerini duyurdu. CES'te bir konuşma yapan Intel CEO'su Paul Otellini, liderliğini Intel'in yaptığı Ultrabook™ kategorisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi ve şirketin mobil cihazlar alanında gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. 2012 yılında Atom işlemciye dayalı çeşitli akıllı telefonların da pazara sunulması bekleniyor.

Paul Otellini, Lenovo ve Motorola Mobility ile ortak çalışmalarının Intel işlemcilerin akıllı telefonlara girmesine yardımcı olacağını, bu vizyonu gerçekleştirmenin ilk adımı olarak akıllı telefonlar ve tabletler için işlemci platformunda yeni düşük enerji tüketen 32 nanometre sistemlerinin geliştirildiğini belirtti. Özellikle akıllı telefon ve tabletler için tasarlanan ve daha önce "Medfield" olarak anılan Intel Atom™ işlemci Z2460 platformunun, rekabetçi enerji etkinliği ile mobil cihazlarda yüksek performans sunduğunu vurguladı.

Intel – Motorola Mobility işbirliği kapsamında Motorola 2012'nin ikinci yarısında Intel Atom işlemciler ve Android platformunu kullanarak pazara akıllı telefonlar sunacak. Intel'in silikon teknolojisi ve bilişim yenilikçiliği alanındaki liderliği ve Motorola'nın mobil cihaz tasarımındaki tasarım uzmanlığını birleştiren işbirliği tabletleri de kapsıyor.

Otellini'nin konuşmasında Lenovo'nun Intel teknolojisi ve Android platformu üzerinde çalışan K800 akıllı telefonu da duyuruldu. K800 akıllı telefon Intel Hyper-Threading teknolojisine sahip düşük güçlü Intel Atom Z2460 işlemcisi üzerinde çalışıyor. Intel XMM™ 6260 Platformu ile HSPA+ desteği de bulunuyor.

Intel'in yeni akıllı telefonu da CES'te

CES'te Intel'in telefon OEM'leri ve taşıyıcılar için geliştirme sürelerini ve maliyetleri düşürmeyi hedefleyen yeni akıllı telefonu "Intel Smartphone Reference Design" da tanıtıldı. Intel'in yeni akıllı telefonu şık tasarımı, metinler ve hareketli görüntüler için 4.03 inç yüksek çözünürlüklü LCD dokunmatik ekranı, gelişmiş görüntüleme özellikleri ve 8 megapiksel kalitesiyle 1 saniyeden kısa sürede 15 kare fotoğraf çekme olanağı sunan iki kamerasıyla dikkat çekiyor. Telefon diğer mimarilerin yanı sıra geniş Android uygulama desteği de sunuyor.

Paul Otellini Intel'in milyonlarca mevcut uygulama ve cihazla uyumluluk sunarak, anında çalışan yazılım ve uygulama deneyimi ve Metro kullanıcı arayüzünün desteği ile tablet deneyiminde de çıtayı yükselteceğini açıkladı. Konuşma kapsamında Microsoft Windows 8 üzerinde çalışan, kod adı "Clover Trail" olan yeni 32 nanometre Intel Atom da dünyada ilk kez sergilendi.

Bilgisayarın yeni tanımı: Ultrabook

Bu yıl CES'te Acer, ASUS, HP, Lenovo, LG, Toshiba ve Samsung'un da aralarında bulunduğu birçok şirket yeni Ultrabook modellerini sergiliyor. İnce ve şık tasarımlarıyla gerçek bilişim deneyimi sunan yeni Ultrabook kategorisi ile sektöre kişisel bilgisayarın yeniden keşfedilmesinde liderlik ediyor. 4 ay önce pazara sunulan Ultrabook'lar tüketicilerden büyük ilgi gördü ve ekosistemin geniş desteğini aldı. Acer, ASUS, HP, Lenovo, LG, Samsung ve Toshiba gibi şirketler tarafından sadece 8 ayda pazara 15 Ultrabook sunuldu. 2012 yılında 75 modelin kullanıcıyla buluşması bekleniyor. Otellini, Intel'in 2012 baharından itibaren Intel'in 22 nanometre 3-D Tri-gate transistörlerinin yardımıyla "Ivy Bridge" kod adlı 3. nesil Intel Core işlemcilerle Ultrabook kategorisini daha da ileri taşıyacağını anlattı. Yeni Ultrabook'lar daha da güvenli olacak ve bilgisayar pazarında form faktör, kullanıcı arayüzü ya da performans konusundaki tartışmaları ortadan kaldıracak. Ultrabook'lar Microsoft Windows 8 üzerinde daha güçlü bir platform sunuyor. Otellini'nin konuşması sırasında Ivy Bridge üzerinde çalışan iki Ultrabook konsept tasarımı da sergilendi.

Intel CES standında sergilenen teknolojiler:

Intel CES'te bu yıl 2. nesil Intel® Core™ işlemci üzerinde çalışan Ultrabook'lar, Intel işlemcinin enerji-etkin performansına sahip yeni akıllı telefonlar, Intel® Atom™ işlemci tabanlı akıllı sistemler, netbooklar ve tabletler sergileniyor. Intel standında ziyaretçiler bu yeni teknolojilerin cihazdan bağımsız olarak dünya çapında tüm işletim sistemleri üzerinde daha eğlenceli, tutarlı ve güvenli deneyimler sunmak için yeni kategoriler yaratılmasını sağladıklarını keşfedebiliyorlar. Intel standında sergilenen bazı teknolojiler şöyle:

Ultrabook: İlk olarak Mayıs 2011'de Computex'te duyurulan yeni Ultrabook kategorisi ile kişisel bilgisayar kavramı temel bir dönüşüm sürecine girdi. Ultrabook'lar ince ve taşınabilir bir cihazda en kapsamlı, tatmin edici ve güvenli bilgisayar deneyimini sunuyor.

Intel® Rapid Start Teknolojisi ile Ultrabook'lar ilk açılışta çok daha hızlı ve çalışır hale geliyor ve programlara hızla erişebiliyorsunuz. Bu kullanıcıya zaman ve daha uzun pil ömrü sağlıyor.

Intel® Wireless Display 2.0 (WiDi 2.0), HD filmler, fotoğraflar, web siteleri gibi sevdiğiniz her şeyi Ultrabook'unuzdan HDTV'nize iletmenizi sağlıyor.

Intel Insider teknolojisi, birinci kalite HD film ve televizyon programlarını Ultrabook'unuzda izleme olanağı sunuyor.

Intel standında yeni Ultrabook üzerinde sağlanan artırılmış gerçeklik ile ultra şık, gerçekçi, daha kişisel ve heyecan verici bir alışveriş deneyimi sergileniyor. Dahili kamera ve dahili görsellere sahip 2. nesil Intel Core i7 işlemci ile Ultrabook, sanal olarak bir kıyafeti üzerinize giyme, arkadaşlarınızla paylaşarak yorumlarını alma olanağı tanıyor.

İntel'in yeni bağlantı uygulamaları Ultrabook'larla akıllı telefon ve tabletler gibi diğer cihazlar arasında daha güçlü bir paylaşım ve etkileşime olanak veriyor. Intel® Pair&Share, Intel® Teleport Extender ve Intel® Simple File Transfer uygulamaları bilgisayar ve mobil cihazlarınızı kolay ve güvenli bir biçimde birbirine bağlamanızı sağlıyor.

Intel AppUp center yaşam tarzınıza uyan ve bilgisayar deneyimini daha güçlü, kullanışlı ve eğlenceli hale getiren tüm uygulamaları sunuyor. DJ remixing ve müzik yaratma, Spin Control gibi Intel tarafından onaylanmış popüler ve yeni uygulamaları keşfedebiliyor, satın almadan önce deneyerek size uygun olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Güvenlik: Ultrabook'lar kişisel bilgilerinizi korumak için gelişmiş koruma özellikleriyle geliyor. Intel Anti-Theft teknolojisi ile kaybolan ya da çalınan bilgisayarınızı dünyanın neresinde olursa olsun uzaktan kilitleyebiliyorsunuz. 2012'nin ikinci yarısında 3. nesil Intel Core işlemci üzerinde çalışan Ultrabook'lar duyurulduğunda dünya çapında tüm Ultrabook kullanıcıları Absolute, McAfee, StarSoftComm ve OneBe gibi yerel yazılım sağlayıcılar kanalıyla Intel Anti-Theft teknolojisine sahip olacaklar. Intel Identity Protection teknolojisi de favori web sitelerinizin ziyaretinizde sizi tanımasını sağlayarak online kimlik hırsızlığını nasıl önlüyor.

2. nesil Intel Core işlemci ailesi:

Intel Quick Sync Video, GoPro 3D Hero System ve GoPro Cineform Studio kurgu yazılımıyla 2. nesil Intel Core i7 işlemci tabanlı bir dizüstü bilgisayarlarla olağanüstü 3-D video perspektifleri yakalamak ve yaratmak için yüksek performans, özellikler ve pil ömrü geliyor. ArtRage 3 Studio Pro yazılımı yeni All-in-One bilgisayarların dokunmatik ekranlarında gerçek resim ve çizim araçları gibi çalışıyor.

2. nesil Intel Core işlemci ailesi oyuna da yeni bir boyut getiriyor. Artık bilgisayarınız evde kaldığında 2. nesil Intel Core işlemcilerle ve dahili görsellerle gelen All-in-One bilgisayarınız kesintisiz oyun heyecanı yaşatıyor. Intel® HD Graphics özelliği günümüz favori PC oyunlarında mükemmel deneyim sunuyor. 2. nesil Intel Core işlemcilerle standart gelen dahili görseller, oyun grafikleri, video yaratma ve medya tüketimi yeni bir boyut kazanıyor.

Intel Atom işlemci

Akıllı telefonlar: Intel® Hyper-Threading Teknolojisi ve HSPA+'yı destekleyen Intel® XMM 6260 Platformuna sahip yeni 1.6GHz Intel® Atom™ Z2460 işlemcili Intel® Smartphone Reference Design, telefon OEM'leri ve taşıyıcılara cihaz üretim maliyetlerini düşürme ve pazara daha hızlı ürün sunma olanağı veriyor. Cihaz ince ve şık tasarımıyla, 4,03 inç yüksek çözünürlüklü LCD dokunmatik ekran ve gelişmiş görüntüleme yetenekleri sunan çift kamerasıyla dikkat çekiyor. 8 megapiksel kalitesinde saniyede 15 kare fotoğraf çekmeye imkan veren telefon ayrıca HD video oynatma ve video konferans ile zengin multimedya deneyimi de sunuyor.

Intel Atom işlemci tabanlı tabletler, melez cihazlar ve netbook'lar:

Bu yıl netbooklar, tabletler ve bu iki kategorinin özelliklerini birleştiren melez cihazlar için yeni ve gelişmiş platformlar sunulacak. "Clover Trail" ve "Medfield" kod adlarıyla gelecek olan akıllı ve hızlı Intel Atom işlemcilerle ve yakın zamanda duyurulan Intel Atom N2600 işlemci ve Intel Atom N2800 ile bu cihazlara yüksek performans, uzun pil ömrü ve küçük ve kompakt tasarımda birçok özellik geliyor. Intel'in standında Windows 8 üzerinde çalışan Intel Core ve Intel Atom işlemcili yeni tabletler ve Lenovo'nun Google Android Ice Cream Sandwich ve Honeycomb üzerinde çalışan Medfield tabanlı yeni tableti sergileniyor.

Intel standında ziyaretçiler televizyon izlerken aynı zamanda kullanıcı dostu bir arayüzle oyun oynayabilecekleri, kendi içeriklerine, farklı servislere, uygulamalara ve internete erişebilecekleri Intel tabanlı akıllı televizyon uygulamaları ve Ultrabook, tablet ya da bilgisayardan Intel tabanlı yeni nesil bir cihazdan DLNA Premium Video teknolojisi ile evdeki herhangi bir ekrana aktararak yüksek kaliteli video özelliğiyle televizyon ve film izleme olanağı sunan Çoklu-ekran televizyonları da görebiliyorlar.

Intel tarafından sunulan ve sürücü ile araç arasında etkileşimi sağlayan, aracı daha akıllı hale getiren ve sürüşü kolaylaştırıp daha eğlenceli ve güvenli hale getiren araç içi bilgi ve eğlence sistemleri de standa sergilenen çözümler arasında yer alıyor.

Intel Atom işlemcili ev sunucularına dahil edilen yeni yazılım özellikleri ve yeni uygulamalar kullanıcılara kendi bulutunu yaratma olanağı veriyor. Bu yazılım ve uygulamalar sayesinde ev sunucuları daha kullanımı kolay, zengin özellikli ve Ultrabook dostu bir hal alıyor. Böylece kullanıcılar dünyanın her yerinden ulaşabildikleri kendi güvenli kişisel bulutları ile fotoğraflarını kolayca yayınlayabiliyor, istedikleri içeriği yönetebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İntel, Çıtayı Yükseltiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement