Intel Optane Teknolojisinin Detaylarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Intel Optane Teknolojisinin Detaylarını Anlattı

Intel 15 Mayıs günü Hyatt Centric Otel'de düzenlediği toplantıyla, Optane teknolojisiyle ilgili bilgileri ve detayları basınla paylaştı.

16.05.2018 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya Intel META Bölgesi Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Intel EMEA Bölgesi Client Computing Pazarlama Direktörü Hans Juergen Werner katılırken, toplantı sırasında gerçekleştirilen demolarla da Optane teknolojisi deneyimlendi ve performans üstünlüğüne dair önemli bulgular ortaya çıktı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ali Rıza Küçük, Türkiye IT pazarı ve Intel'in Türkiye'deki durumuyla ilgili bilgiler paylaşırken, Intel olarak yeni yapılanma süreçlerinde, sadece bir işlemci üreticisi olmanın ötesinde, bilgi işlemin her alanında varlık gösteren bir platform şirketi olmaya başladıklarını ifade etti. Türkiye'de 5 yaşını aşmış 10 milyondan fazla bilgisayarın kullanımda olduğunu, bu durumun ise önemli bir potansiyele neden olabileceğini anlatan Küçük, Intel olarak da yılın ilk çeyreğini büyüme artışı ile kapatacaklarını söyledi.

Küçük'ten sonra konuşan Hans Juergen Werner ise Optane teknolojisinin detaylarını paylaştı. Intel Optane, temelde bir SSD teknolojisi, diğer yandan Intel Memory Drive sayesinde sisteme DRAM olarak da kullanılıyor. 16 GB ve 32 GB kapasitelere sahip olan modülleri, dikkat çekici bir performans artışı sağlarken, Optane ile kullanıcılar yüksek depolama kapasitesinden ödün vermeden, disklerinin hızını ise hatırı sayılır oranda artırabiliyor .

Toplantının bitiminde Intel Optane teknolojisi deneyimlenirken, Optane teknolojisiyle donatılmış klasik sabit diske sahip sistemler ve SATA SSD takılmış eşdeğerleri arasında bilgisayarın ve uygulamaların açılış hızını karşılaştırıldı ve Optane'in ayırt edici performansı ortaya kondu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Intel Optane Teknolojisinin Detaylarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement