Inter'de Moratti Dönemi Resmen Kapandı - Son Dakika
Spor

Inter'de Moratti Dönemi Resmen Kapandı

Inter\'de Moratti Dönemi Resmen Kapandı

Inter Kulübü'nde, başkanlığı Endonezyalı işadamı Thorir resmen devraldı.

15.11.2013 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya ve Avrupa'nın dev futbol kulüplerinden Inter'de Endonezyalı yatırımcı Erick Thorir dönemi resmen başladı.

Endonezyalı milyarder işadamı Thorir, başkanlık görevini Massimo Moratti'den törenle devraldı. Thorir ayrıca dün Milano'ya gelerek, tesisleri de gezdi.

Yönetimdeki bu değişimden sonra Massimo Moratti'nin oğlu Angelomario Moratti'nin de yeni yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevine getirildiği açıklandı.

Mavi-siyahlı Milano takımında, Thorir dönemi resmen bugün başlarken, 1995 yılından bugüne kadar kulüpte başkanlık görevini yürüten Massimo Moratti'ye, Inter Onursal Başkanlığı sıfatı layık görüldü.

Törende bir konuşma yapan Moratti, "Bu camiayı, sorumluluk duygusuyla hareket eden, projesiyle güven veren, tarihine ve renklerine saygı duyanlara bırakıyorum" dedi.

Yeni başkan Thorir de Inter taraftarlarının sayısını Asya'da arttırmak istediklerini belirterek, "Bugün hayatımda çok özel bir gün. Asya'da 2,5 milyar insan ve bunların ilgisini Serie A'ya çekebiliriz. Mavi-siyahlı taraftarların sayısını arttıracağım. 10 yıl sonra dünya futbolunda başarılarıyla 10 kulüp hatırlanacak. Inter bunlardan biri olacak" diye konuştu.

Inter'in yeni başkanı Thorir, basın toplantısının sonunda fotoğraf çekilirken, "Zıplamayan Milanlı olsun" diyerek, ezeli rakiplerine göndermede bulundu.

Thorir ve Moratti, geçen ay Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelmiş ve kulübün yüzde 70 çoğunluk hissesinin Endonezyalı işadamına satışı konusunda anlaşmaya varmıştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Inter'de Moratti Dönemi Resmen Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement