Inter'de Yeni Başkan Thohir - Son Dakika
Spor

Inter'de Yeni Başkan Thohir

Inter\'de Yeni Başkan Thohir

Inter kulübünden yapılan açıklamada kulüp başkanlığına Eric Thohir'in seçildiği duyurulurken, 18 yıllık İkinci Moratti Devri sona ermiş oldu.

15.11.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs'tan beri süren Inter'in satışı bilmecesi geçen ay sonuçlanmış ve Inter hisselerinin %70'i Endonezyalı Eric Thohir başkanlığındaki International Sports Capital adlı şirkete geçmişti. Satış ihtimalinin belirginleştiği dönemde sorulan sorulara Moratti'nin yanıtı başkanlığı bırakmayı pek istemediği izlenimini uyandırmıştı.

Inter'de 'Birinci Moratti Devri' 1955-68 yılları arasında Angelo Morattti başkanlığında yaşanmış ve kulüp iki kez Avrupa Şampiyonu olmayı başarmıştı. Massimo Moratti babasıyla altın devrini yaşayan kulübü 1995'te satın aldı ve 18 yıl görevde kaldı. Ancak Moratti'nin özellikle son iki yıldır kulübe sermaye girişi ve ortak arayışı için çalıştığı biliniyor. Geçen yıl Chinese Railway Company ile %15 hissenin devri için anlaşmaya çok yaklaşılmış ancak sonuç alınamamıştı.

Ancak kulüpten bugün yapılan açıklamada Inter'de başkanlık görevine Eric Thohir'in getirildiği duyuruldu. Endonezya doğumlu Thohir, International Sports Capital'ın en büyük hissedarı. Aynı zamanda NBA ekibi Philadelphia 69ers'da %15 ve MLS ekibi DC United'in çoğunluk hissesine sahip olmasının yanı sıra ülkesinde de iki basketbol ve bir futbol takımı sahibi. Ayrıca Güneydoğu Asya Basketbol Federasyonu başkanı ve Endonezya Olimpiyat Komitesi üyesi.

Kulüp açıklamasının ardından Moratti, yeni ortaklarının başarı için gerekli donanıma sahip olduğuna inancını vurgularken Thohir "bugün hayatımın en özel günlerinden biri" dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Inter'de Yeni Başkan Thohir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement