Inter, İtalyan Villas-Boas ile Anlaştı! - Son Dakika
Spor

Inter, İtalyan Villas-Boas ile Anlaştı!

Inter, İtalyan Villas-Boas ile Anlaştı!

Claudio Ranieri ile yollarını ayıran Inter'de göreve getirilen 20 yaş altı takım hocası Andrea Stramaccioni, İtalya'da kendisinden çok şey beklenen bir isim.36 yaşındaki teknik adam İtalya'da "İtalyan Andre Villas-Boas" olarak değerlendiriliyor.

27.03.2012 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Claudio Ranieri ile yollarını ayıran Inter'de göreve getirilen 20 yaş altı takım hocası Andrea Stramaccioni, İtalya'da kendisinden çok şey beklenen bir isim. 36 yaşındaki teknik adam İtalya'da "İtalyan Andre Villas-Boas" olarak değerlendiriliyor.

Stramaccioni'nin, Massimo Moratti tarafından Inter'in başına getirilmesindeki en önemli etken genç hocanın bir gün önce Inter 20 Yaş Altı Takımı ile Avrupa Gençler Şampiyonlar Ligi'ni kazanması oldu.

ROMA'DA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI

'Next Gen' adıyla bu sezon düzenlenmeye başlanan ve Fenerbahçe'nin de katıldığı turnuvanın finalinde, temsilcimizin grubundan çıkan Ajax'ı penaltılar sonucu mağlup eden Inter, Avrupa Gençler Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşmıştı.

Ciddi bir futbolculuk kariyeri olmayan ve ancak Serie C düzeyinde oynayabilen Andre Stramaccioni, geçirdiği diz sakatlığı sonrası futbolu bırakmasının ardından altyapı çalıştırıcılığına Latina'da başladı. Daha sonra Romulea ve Crotone'da görev alan teknik adam, ardından Roma akademisinde altı yıl çalışmış ve başarılarıyla büyük dikkat çekmiş ve bu sezon başında Inter altyapısına transfer edilmişti.

MORATTI SÜRPRİZ BİR KARAR ALABİLİR

İtalya basınındaki haberlere göre sezon sonunda Andre Villas-Boas ya da Laurent Blanc ile anlaşması beklenen Inter'de, bu sezon iyi sonuçlar alınması halinde Moratti, yeni bir strateji çerçevesinde Stramaccioni'nin gelecek sezon da takımın başında kalmasına izin vermeyi düşünüyor.

Claudio Ranieri 2008-09 sezonunda Juventus'tan kovulduğunda takımın başına getirilen genç takım çalıştırıcısı Ciro Ferrara, aldığı iyi sonuçların ardından ertesi sezona da teknik direktör olarak başlamıştı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Inter, İtalyan Villas-Boas ile Anlaştı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement