Inter Vidic Transferiyle Yanlış mı Yaptı? - Son Dakika
Spor

Inter Vidic Transferiyle Yanlış mı Yaptı?

Inter Vidic Transferiyle Yanlış mı Yaptı?

Goal.com editörü Mark Doyle, Inter'in gelecek sezon için kadrosuna kattığı Vidic'in transferini değerlendirdi.

05.03.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmişinden ders almayanlar gelecekte aynı sıkıntıları tekrar yaşayacaklardır. Inter'in sahibi Erick Thohir'in şimdiye kadar yaptığı hamleler Massimo Moratti'nin hatalarını anımsatıyor. Gerçekleşmeyen Fredy Guarin - Mirko Vucinic takasının sadece 1 ay sonrasında Nemanja Vidic'e imza attırılması şüpheleri güçlendiriyor.

Şubat başında Thohir, temel amacının gelecek için adımlar atmak olduğunu söylemişti fakat kesinlikle en iyi günlerini geride bırakan 32 yaşındaki Vidic'i takıma katması tuhaf karşılandı. Thohir, Inter'in en büyük hissedarı olmasının ardından mantıklı bir açıklama yapmıştı.

Medya kralı, Inter'i gençleştirmek istediği birçok defalar tekrar etti. Hatta, San Siro ekibini almadan önce kulübün genç oyuncularının kalitesini öğrenmeye çalıştı. Kasım'da yaptığı açıklamada, "Inter, İtalya'nın hatta Avrupa'nın en iyi akademilerinden birisine sahip. Ben burayı dünyanın en iyilerinden birisi yapmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Gençlere yapılacak iyi yatırım uzun vadeli mükkemel bir strateji olurdu, özellikle de İtalyan futbolunun zorunlu tutum dünyası içinde olan ve Uefa Finansal Fair Play düzenlemelerinde canlanan bir kulüp için. Ama Thohir, Ocak ayında 20 milyon avroya Hernanes'i rakipleri Napoli'ye transfer etti. Başkan ayrıca Juventus ile Guarin-Vucinin takasına da onay vermişti. Sonuçta Thohir bu transferi gerçekleştirmedi ama bunu transferin saçmalığını anladığı için değil, taraftarın baskına uyduğu için yapmadı.

Tabikii de, taraftarın öfkesi şaşırtıcıydı. Onlar takımlarını Avrupa'nın oyuncu alımlarındaki savurganlığının gitmesini istiyordu. Gerçekten zirve olarak kabul edilen 2010 yılında üç şampiyonluk yaşamasının hemen ardından Real Madrid'e giden Jose Mourinho doğru zamanda San Siro'dan ayrılmıştı. Portekizli çalıştırıcı, yaşlanan kadrosunu geride bıraktı. Moratti de açıklanamaz bir şekilde Mourinho'nun varisi olmayı reddetti.

Inter taraftarı Thohir'in gelişi yeni dönemin müjdecisi olacağını ummuştu. Ama birçok şey değişti, onlar ise aynı kaldı.

Yeni umut? | Thohir göreve gelmesinin ardından Inter'i eski günlere döndürme sözü verdi.

"Eğer bir şeyler yapmak için yollar değişecekse, en azından aynı hataların tekrar edilmemesi beklenmelidir." önerilen Guarin-Vucinic'in takas sonrası başkana gelen açık mektupta bu ifadeler yer alıyordu.

"Bu bizim umduğumuz bir şey değil. Ama sen Thohir, Superman'den Süper kaybedene gitmek üzeresin."

"Bu kulübün stratejilerinden dolayı zaten bir yılı heba ettik. Bir ikinci yılında daha gidiyor. Üçünücü, dördünü ve beşinci... Bizi bekleyen daha ne var?"

Taraftarların Vidic transferi ile ilgili endişesi yerinde. Evet Sırp oyuncu ücretsiz San Siro'ya gelecek ama Inter sezon başına ikramiyelerle 500 bin avro arttırılabilecek 3 milyon avro ödemeyi kabul etti. Thohir'in ilk hedeflerinden biri kadrosundaki iyi ücretli emektar oyuncuları ortadan kaldırmak ve 33 yaşındaki sakatlanmaya müsait Vidic ile anlaşmak oldu.

Ama sonrasında Thohir, gerçek bir şampiyon ve dünyanın en iyi savunmacılarından biri olarak açıklanan Vidic ile Asya'daki üye sayısını arttırmak istediğini saklamaya çalışmadı.

"Bütün kararlar ortaktı. Bir takım oluşturmayı düşündüğümüz zaman sahayı aynı zamanda da pazarlamayı düşünüyoruz. Asya'da ünlü bir oyuncuyu getirmek çok iyi olacak. Premier Lig Endonezya'da üst sırada. Bu oyuncu kulübe değer katacak." Thohir itirafını bu sözlerle gerçekleştridi.

Inter'in ufkunu geliştirmek için Thohir'in arzusu inkar edilemeyecek bir fikir aynı zamanda da şaşırtıcı. Geçtiğimiz Ekim ayınca Moratti, "İnsanlar borçlardan bahsediyor. Ama asıl konu gelir. Asya etkisi yeni pazar getirtirecektir." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Hatta kıtada bir futbol akademisi kurma fikri de tartışma konusu olmuştu.

Ancak yaptığı düzenlemeler endişe verici olduğu inkar edilemez. Thohir Vidic'i getirirken deneyimden söz ediyordu ve onun bir elçi görevi görmesini istiyordu. Fakat daha iyi hizmet sağlayacak Javier Zanetti, kulübün en saygın isimlerin birisiyken takımda düşünülmüyor.

Taraftarların huzursuzluğu karşısında Thohir son zamanlarda, "Birlikte inşa edeceğimiz Inter için sabırsızlanıyorum." demeçlerini tekrarlıyor. Oyuncuların çoğunun onun yaptığı transferlerden umudu az. Daha da endişe vericisi destekçilerinin de güvenini kaybetmiş olabilir.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Inter Vidic Transferiyle Yanlış mı Yaptı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement