İnteraktif Çevre ve Danışmanlık'ın "sıfır atık" sistemi valilik tarafından belgelendirildi - Son Dakika
Ekonomi

İnteraktif Çevre ve Danışmanlık'ın "sıfır atık" sistemi valilik tarafından belgelendirildi

İnteraktif Çevre ve Danışmanlık\'ın "sıfır atık" sistemi valilik tarafından belgelendirildi

Kurumlara Toplam Atık Yönetimi, Sıfır Atık Danışmanlığı ve Çevre Danışmanlık hizmeti sunan İnteraktif Çevre Danışmanlık, Hilton Grubu'na kurduğu sıfır atık sistemi İstanbul Valiliği tarafından belgelendirildi.

13.10.2020 13:39  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurumlara Toplam Atık Yönetimi, Sıfır Atık Danışmanlığı ve Çevre Danışmanlık hizmeti sunan İnteraktif Çevre Danışmanlık, Hilton Grubu'na kurduğu sıfır atık sistemi İstanbul Valiliği tarafından belgelendirildi.

İnteraktif Çevre Danışmanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin öncü sanayi gruplarından Kibar Holding ve Kuzey Amerika'nın önde gelen çevre şirketlerinden The Heritage Group'un ortaklığında kurulan İnteraktif Çevre Danışmanlık, sanayi şirketleri başta olmak üzere atık üreticisi olan tüm endüstrilere profesyonel Toplam Atık Yönetimi, Sıfır Atık Danışmanlığı ve Çevre Danışmanlık hizmeti veriyor.

Türkiye genelinde Hilton Grubu'na "sıfır atık" sistemlerinin kurulumu, çevre danışmanlığı ve belgelendirme süreçlerine kadar çevre alanında 360 derece hizmet veren şirket, Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus otelleriyle gerçekleştirdiği iş birliğiyle iki otelin "Sıfır Atık Temel Belgesi" almasını sağladı.

Niteliği bakımından başka kuruluşlara da referans olacak proje İstanbul Valiliği'nin de dikkatini çekti ve "sıfır atık" konusunda iyi uygulama örnekleri arasında yer almaya aday oldu.

"Çalışmalara başladığımız tarihte henüz Sıfır Atık Yönetmeliği yayınlanmamıştı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İnteraktif Çevre Danışmanlık Genel Müdürü Volkan Ural, şunları kaydetti:

"Hilton Grubu'nun sürdürülebilirlik ve çevre yaklaşımlarıyla uyumlu olarak Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus'ta, sıfır atık sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalarımızı Mart 2019'da başlattık. Çalışmalara başladığımız bu tarihte henüz Sıfır Atık Yönetmeliği yayınlanmamıştı. Hilton Grubu ile birlikte yürüttüğümüz bu süreçte, detaylı bir ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirdik.

Valiliğimiz tarafından beğenilen sıfır atık sistemimizin diğer otel ve kurumlara referans teşkil edecek seviyede olduğunu düşünüyoruz. Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazanan Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus otellerini İstanbul'da bu belgeyi alan ilk konaklama tesisleri oldukları için tebrik ediyorum. 2020 yılı içerisinde Hilton markasıyla çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İnteraktif Çevre ve Danışmanlık'ın 'sıfır atık' sistemi valilik tarafından belgelendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • Manisa'da Kuzey Yarımkürenin İlk Kiraz Hasadı Yapıldı
    14:03 Manisa'da Kuzey Yarımkürenin İlk Kiraz Hasadı Yapıldı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirilen törenle Kuzey Yarımkürenin ilk kirazı hasat edildi. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.


Advertisement