Intercity/vural ak: otomotiv üreticilerini hedef kitlesiyle buluşturuyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Intercity/vural ak: otomotiv üreticilerini hedef kitlesiyle buluşturuyoruz

Intercity/vural ak: otomotiv üreticilerini hedef kitlesiyle buluşturuyoruz

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "zor dönemden" geçmekte olan otomotiv sektörünü desteklemek için, üreticileri hedef kitlesiyle buluşturduklarını söyledi.

29.09.2019 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "zor dönemden" geçmekte olan otomotiv sektörünü desteklemek için, üreticileri hedef kitlesiyle buluşturduklarını söyledi.

DHA'nın sorularını yanıtlayan Vural Ak, "Türk otomotiv sektörünün 2019 yılında zor bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Bu zor süreçte hem sektör temsilcilerini hem de tüketiciyi buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz festivalin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da markaların satışlarına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kapsamı ve birbirinden ilgi çekici etkinliklerle markaları hedef kitleyi doğrudan buluşturma gayretimiz aynı zamanda tüm paydaşlara da ilave motivasyon sağlayacak" dedi ve ekledi:

"Şu anda burada Türkiye'de satılan bütün otomobil markaları, motosiklet ve hafif ticari araç markalarından tanesi burada. Bütün bu dünya markaları burada ürünlerini sergiliyorlar, arkamda gördüğünüz geniş sergi alanıdır.

"Vatandaşlarımızda bunların arasından geçip istedikleri arabayla ilgileniyorlar. Beğenenler yan taraftaki pistin öteki tarafında geniş bir test alanımız var, araçları orada test edebiliyorlar. Hani Showroom'da gördüğü arabayı  binip test edebiliyor.

"Dolayısıyla araç markaları kendi araçlarını çok rahat kullandırmış oluyorlar tüketici bütün bunlaı ücretsiz, bedava herkes aynı alanda yapmış oluyor. Tabii gelen aileleri de desteklemek için çocuklara ve hanımlara da ayrı sürprizler yaptık.

"Burada çok güzel bir sirk var, çocuk oyun parkları yaptık. Go-Kart'lar var, gelen çocuklar da çok mutlu oluyor, o zaman anne-baba da mutlu oluyor. Türk mutfağının güzide örneklerinden burada pişirip direkt ikramediyoruz ; köfte, Tekirdağ köftesinden, Edirne ciğerine, işte kurufasülyeden, Adapazarı ıslama köftesine kadar her çeşit var, inanılmaz mutlu bugün buraya gelenler, hava da çok güzel.

"Bunun yanında motosiklet ve ticari araçlar da var. Onlarda aynı şekilde hem test yapılıyor hem de ondan sonra Showroom'larda sergileniyor. Bütün bu tesisin dört bir alanını bu iş için çok güzel planladık ve kullanıyoruz.

"Aynı anda dört değişik noktada sportif ve gösteri amaçlı aktiviteler var; ya drift şovlar var ya araç yarışları var, ya pist yarışları var ya ralli veya off-road yarışları var.

"Bütün bunları hiç sıkılmadan insanlar birinden çıkıp ötekine giderekten gününü çok dolu dolu kullanabiliyorlar.

"Bence bu dünyadaki yeni otomobil fuarı, yeni sergileme şeklindeki çok önemli bir konsept ve bu sene ikincisinde biz bunu çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdik."

V Weekend Motoring ziyaretçileri, son çıkan otomobil modellerinden spor otomobillere, klasik araçlardan motosikletlere kadar pek çok aracı görüp deneyebiliyorlar. Festival için Intercity İstanbul Park'a gelenler, merak ettikleri araçların yanı sıra düzenlenen gösterilere de katılabiliyorlar.

Türkiye'nin otomobil merkezi olan Intercity İstanbul Park'ta bu yıl ikincisi düzenlenen V Weekend Motoring'de Türk otomotiv sektöründen çok sayıda araç bir araya geldi. 72 otomobil ve motosiklet markası, son modellerini ziyaretçilerle buluştururken aynı zamanda deneme sürüşü olanağı da sundular.

Festivalde; drift ve akrobasi gösterileri, motorsporları takımları ve yarış araçlarının sergileri, otomobil, motosiklet ve off-road kulüp stantları ve gösterileri, yeni teknolojiler alanı ve otonom araç gösterileri, sürüş simülatörleri ve e-gaming alanları, ürün, ekipman, tuning aksesuarları satış ve tanıtım stantları, hayvansız sirk gösterilerinin yapıldığı Mucizeler Sirki gösterisi, çocuk ve ailelere özel eğlence alanları da yer alıyor.

V Weekend Motoring'e katılan markalar:

Honda (otomobil + motosiklet), Toyota, Lexus, Peugeot, Citroen, DS, Opel, Ford, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Ferrari, Maserati, BMW, Mini, Jaguar, Land Rover, Renault, Dacia, Mazda, Mercedes-Benz (Mengerler), Mitsubishi, Nissan, Lotus, Yamaha, Harley-Davidson, Renault Trucks, KTM, Husqvarna, GB Motorbike, Bunker Custom, Bajaj, Kanuni, Lifan, Yuki Motor, GAZ Gazelle, Mondial, CF Moto, Zontes, Kymco, Volta, City Coco, Özen Motor, Teferruat Motor, Pilsan Oyuncak, Power FM, Vakkorama, Onuk Engineering, Petronas, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü, Iveco, Massey Ferguson, Tech Drone League, Yildiz Teknik Üniversitesi, GP bisiklet, 30 dan fazla marka ile 4x4 Dünyasi Off-Road Komunitesi, e-racing academy, Hayvansız Türkiye Sirki Mucizeler Sirki Gösterisi, Avitas, BMC, Plugginn, Okcu Automotive, Coca Cola, Eforsim, Jantmax, Aktepe Sound, Puma, Anlas Lastik, İstanbul Teknik Üniversitesi. (Fotoğraflı)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Intercity/vural ak: otomotiv üreticilerini hedef kitlesiyle buluşturuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.


Advertisement