İnternet Kullanımı Okumaktan Uzaklaştırdı - Son Dakika
Güncel

İnternet Kullanımı Okumaktan Uzaklaştırdı

İnternet Kullanımı Okumaktan Uzaklaştırdı

Teknoloji gelişiyor, okuma eğilimi gitgide azalıyor. Elinden akıllı telefonları düşürmeyen ebeveynler, aile içinde aslında en önemli beyin erozyonunu gerçekleştiriyor.

15.02.2018 16:46  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzmanlar, çocukların rol model aldığı anne ve babaları uyarıyor.

Türkiye Soroptimistler Kulübü Federasyonu kadınları, internet başında kaybedilen okuma alışkanlığını çocuklara yeniden kazandırmak için kolları sıvadı. Türkiye Soroptimistler Kulübü Federasyonu üyeleri, Sarıyer'deki 11 SAGEM şubesi öğrencilerine kitap bağışı kampanyası başlattı.

Türkiye Soroptimistler Kulübü Federasyonu, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) Ayazağa şubesi öğrencileri için 250 kitap bağışında bulundu. Okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla düzenlenen 'Okuyan Türkiye' kitap bağışı kampanyası, SAGEM'in diğer 10 farklı şubesinde de sürecek. Gelişen teknolojiyle bilinçsiz internet kullanımının, insanları okumaktan alıkoyduğu bilgisinin paylaşıldığı kampanyada, ebeveynlerin çocuklarına örnek olduğu, doğru internet kullanımının aile içinde de planlanması gerektiği vurgulandı.

AMACIMIZ OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Türkiye'de 39 şubesi bulunan Türkiye Soroptimistler Federasyonu, Sarıyerli çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kollarını sıvadı. Bugüne kadar çevre ve kültür alanlarında birçok projeye imza atan dernek, çocukların hayal gücünün ancak kitap okuyarak gelişeceğini savunuyor. Bu alanda uluslararası tek kuruluş olduklarını anlatan Boğaziçi Soroptimist Kulübü Başkanı Funda Sanlıman, sanal dünyayla savaşta büyük mücadele verdiklerini, ailelerden çocukları için daha özverili bir fedakârlık örneği sunmaları gerektiğini söyledi.

"Sanal dünyanın yaygınlaşması herkesi korkutuyor" diyen Sanılman, "Çocukların bilgisayar başında çok vakit geçirdiğini ve bunun bir bağımlılık haline dönüştüğünü görünce bu projeye başladık. Amacımız, çocuklarımıza kaybettikleri okuma alışkanlığını yeninden kazandırmak. Çünkü bir çocuğun hayal gücü ancak kitap okuyarak gelişir. Bir kitabı okuduğunuz zaman aynı zamanda onu seyredebilirsiniz" şeklinde konuştu.

11 SAGEM ŞUBESİNE KİTAP DESTEĞİ SÜRECEK

Eğitime verdiği destekten ötürü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür eden Sanlıman, projenin 11 SAGEM şubesinde devam edeceğini vurguladı. Sanılman, "Başkanımızın eğitime ne kadar değer verdiğini biliyorum. Kendisine kitap bağışı yapmak istediğimizi söyledim ve ilk olarak Ayazağa şubesiyle bu işe başladık. Kütüphanede bazı eksikler vardı, onları tamamladık. Eğitime desteğimiz sürecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnternet Kullanımı Okumaktan Uzaklaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement