Interpol'den 93 Ülkede Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Interpol'den 93 Ülkede Uyuşturucu Operasyonu

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), 93 ülkede "Lionfish" adı altında düzenlenen operasyonda 56 tondan fazla uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve bin 300 kişinin yakalandığını açıkladı.

17.10.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), 93 ülkede "Lionfish" adı altında düzenlenen operasyonda 56 tondan fazla uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve bin 300 kişinin yakalandığını açıkladı.

Interpol'den yapılan açıklamada, 17 Eylül-8 Ekim arasında dünya çapında uyuşturucu operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, 93 ülkedeki operasyonda 35 ton kokain, 5 ton eroin, 15 ton hint keneviri, 430 bin adet captagon ve 18 milyon adet "Yaba" adı verilen sentetik uyuşturucu hap ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonlarda bin 300 kişinin yakalandığı bilgisi paylaşılan açıklamada, Hollanda'da sentetik uyuşturucu hap üretilen gizli bir evin ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Operasyonda Brezilya'nın Santos limanından Fildişi Sahili'ne götürülmek üzere gemiye yüklenen 1,2 ton kokain ele geçirildiği açıklandı.

Dünya çapında uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde düzenlenen ilk operasyon olma özelliğini taşıyan "Lionfish"in, Kazakistan, Kolombiya, Romanya, Zimbabve ve Singapur olmak üzere 5 merkezden koordine edildiği belirtildi.

Interpol, dünya çapındaki tüm yerel ağlarının katıldığı operasyonda güvenlikli iletişim sisteminin çalıştırıldığı ve tüm birimlerin operasyonu etkileşim içinde yürüttüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Interpol'den 93 Ülkede Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement