İpad Yazılım Büyük İlgi Gördü! - Son Dakika
Güncel

İpad Yazılım Büyük İlgi Gördü!

İpad Yazılım Büyük İlgi Gördü!

Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a katıldı.

18.01.2012 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a (British Educational Training and Technology Show) katıldı... Türkiye'den katılan tek K-12 eğitim kurumu olarak bir ilki gerçekleştiren Doğa Koleji, yeni nesil eğitim modeli t-MBA ve 'ideal sınıf' konseptini tanıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Doğa Koleji standına kurulan demo sınıf uygulaması, okulun öğrencileri tarafından bizzat tanıtıldı. Ziyaretçiler, kendilerine verilen iPad'ler ile akıllı tahta arasında kurulan sistemi deneyimleme imkanı da buldu.

Her yıl 600'den fazla üretici ile 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan BETT Show, İngiltere'nin efsanevi salonu Olympia'da, eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları ağırladı. 11-14 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda yer alan tek Türk kurumu olan Doğa Koleji ise K-12 eğitim kurumlarının tek temsilcisi olarak Apple, Promethean, Pearson ve VS gibi dünya markalarının ortaklığında, 'İdeal Sınıf' konsepti ve t-MBA Eğitim Modeli'ni tanıttı. Doğa Koleji standını, fuar boyunca binlerce kişi ziyaret etti.

Ziyaretçiler akıllı sınıf deneyimini birebir yaşadılar

Apple, akıllı tahtaların dünyadaki en önemli üreticisi Promethean, içerik konusunda bir dünya devi Pearson ve eğitim mobilyası alanında dünya lideri VS bir araya gelerek, Doğa Koleji'nin öncülüğünü yaptığı t-MBA eğitim felsefesini tanıttı. Bu felsefenin eseri olan akıllı sınıfların bir örneği, gerçeğine uygun olarak, fuar alanında kuruldu ve ziyaretçilerin, akıllı tahta ile kendilerine verilen İPad'ler arasındaki entegrasyonu bizzat deneyimlemeleri sağlandı. Eğitmenin tahtada anlattığı herşeyi, eş zamanlı olarak öğrencilerin elindeki iPad'lere yansıtan sistem sayesinde, kaydedilen bilgiler silinmiyor ve alınan notlar, öğrencinin ismine kayıtlı oluyor.

Eğitim yöneticileri, teknoloji şirketi girişimcileri, dünya devi kurumların CEO'ları, Doğa Koleji standını ziyaret ederek, t-MBA (teenager MBA) eğitim modelini, öğrencilerin son teknolojileri öğretmenlere öğrettiği niş bir eğitim projesi olan t-Mentor sistemini ve İdeal Sınıf konseptini bizzat öğrenci meclisi üyelerinden dinledi.

"İdeal Sınıf" nedir?

İdeal Sınıf, Doğa Koleji'nin hali hazırda uyguladığı yeni nesil öğrenme ortamına verilen isim... Sınıflarda akıllı tahtalara entegre olmuş iPad'ler sayesinde öğrenim, tümüyle dijital hale geliyor. Bugün, tüm dünyada yeni projeler, farklı fikirler üretebilen, kendine güvenen, özgüveni yüksek dünya vatandaşları yetiştirmek gerekiyor. Bu gereksinimler doğrultusunda "İdeal Sınıf" konseptinde tasarımından içeriğe, teknolojiden eğitim felsefesine kadar her şeyi yeniden düzenlenmiş akıllı sınıflar haline getirildi. Doğa Koleji'nin, t-MBA Eğitim Modeli'ne ev sahipliği yapan İdeal Sınıf'ta yepyeni bir eğitim anlayışı uygulanıyor ve BETT Show ile tüm dünyaya tanıtılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İpad Yazılım Büyük İlgi Gördü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement