İPAF İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde Ziyaretçilere Kapısını Açacak - Son Dakika
Güncel

İPAF İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde Ziyaretçilere Kapısını Açacak

İPAF İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde Ziyaretçilere Kapısını Açacak

Plastik ve ambalaj sektörlerini aynı çatı altında toplayan İPAF, 29 Nisan -2 Mayıs tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapısını açacak

27.04.2010 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmur Fuarcılık tarafından 29 Nisan -2 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Plastik & Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı (İPAF), İzmir Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Ulusal ve uluslararası platformda katılımcı ve ziyaretçi başarısı ile en hızlı büyüyen sektör fuarları arasında yerini alan İPAF Fuarı'na bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından 22 ülkeden yüzlerce firma katılıyor. Belçika, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Fransa, ABD, Almanya, Polonya, Japonya, Çin, Tayvan, Kore, Danimarka, İsveç, İsviçre, Mısır, Bulgaristan, Suriye, Suudi Arabistan, İngiltere, İspanya gibi ülkelerin katılımcılarının yanı sıra Türkiye'den birçok firma fuarda ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.

65 ilden ve 42 ülkeden ziyaretçi geliyor

Yapılan uluslararası tanıtımlar neticesinde bu yıl düzenlenecek olan İPAF Fuarı'na 65 ilden ve 42 ülkeden ziyaretçi başvurusu oldu. Yurtdışı ziyaretçi başvurusu gerçekleştiren ülkelerin arasında; Tunus, İtalya, Pakistan, Slovenya, Ürdün, Mısır, Hindistan, Nijerya, İngiltere, Bangladeş, Finlandiya, Almanya, Belçika, Makedonya, Bosna Hersek, Sri Lanka, Lübnan yer alıyor. Ayrıca fuara ziyaretçi başvurusunda bulunan illerden bir kısmı ise şu şekilde sıralanıyor: İzmir, İstanbul, Balıkesir, Uşak, Kayseri, Hatay, Manisa, Çanakkale, Isparta, Eskişehir, Kocaeli, Tekirdağ, Ankara, Çorum, Afyon, Bolu, Konya, Adana, Malatya, Aydın, Batman, Bursa, Düzce, Adapazarı, Ş.Urfa, Denizli, Gaziantep, Muğla, Aksaray, Tokat, K. Maraş, Antalya, Trabzon, Burdur, Sivas, Yozgat ve Çankırı.

Yurtdışında yapılan Pazar araştırması ve hedef kitle çalışmalarının sonucunda IPAF yurtdışından en fazla profesyonel ziyaretçi getiren fuar, Türkiye'de sektöründe "uluslararası" unvanını alan ilk fuar olma özelliğini taşıyor.

Yurtiçinde 65 bin firmaya yurtdışında 60 bin firmaya doğrudan tanıtım yapıldı

Dünyada ve Türkiye'de etkisini gösteren ekonomik krize rağmen fuar için yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında; yurtdışında 93 ülkede bulunan 60 bin hedef kitle firmaya İngilizce hazırlanan fuar tanıtım broşürü ve davetiye gönderildi. Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen sektörel fuarlarda ziyaretçiler bilgilendirildi. Yurtiçinde faaliyet gösteren yaklaşık 65 bin firmaya posta, e-mail ve faks yoluyla doğrudan tanıtım gerçekleştirildi.

Çeşitli ülkelerdeki ticaret müşavirliklerine, sektör dergilerine, gazetelerine, sanayi odası ve derneklere basın bültenleri, duyurular ve internet ortamında fuar organizasyonu tanıtımları yapıldı. Ayrıca fuara doğrudan yatırımcı ve talepkar firmaları, katılımcılarla buluşturmak amacıyla, 81 ilde 116 sanayi ve ticaret odası ve 42 sektör derneği ile ortak ziyaretçi çalışmaları yapıldı. Ayrıca fuar tanıtımı radyo, televizyon, gazete, açık hava ilan ve duyurularıyla da desteklendi.

İPAF Ambalaj ve plastik sektörünün seçkin firmalarını bir araya getiriyor

Türkiye'de "Uzmanlık Fuarı" anlayışı ile düzenlenen İPAF, sektördeki firmaların ticari bağlantılarında ve ihracat ilişkilerinde birebir satış sağlayan en verimli sektör fuarı olma özelliğini sürdürüyor. Geçen yıl katılımcılar çok sayıda makinenin üzerine "satılmıştır" ibaresi astı. Ulusal yelpazede 81 ile ve uluslararası alanda 93 ülkeye yapılan tanıtımlar sonucunda sürekli gündemde kalan İPAF Fuarı ülke genelinde ortaya çıkan dönemsel talebin en fazla sıcak satışa dönüştüğü fuarlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Teknolojideki yeniliklerin, yeni tasarımların sunulacağı İPAF'2010 Fuarı'nda sergilenecek ürün grupları şöyle yer alacak; Yatay-Dikey Ambalajlama/Paketleme Makineleri, Dolum Makineleri (sıvı-toz-granül), Etiketleme Makineleri, Kapak Kapatma Makineleri, Termoform Ambalaj Makineleri, Ambalajlama Destek ve Otomasyon Sistemleri, Gıda-Deterjan-Boya-Kimyevi ambalaj üreticileri, Film-folyo-streç ambalaj malzemeleri, Tek Kullanımlık Ürünler, Meyve Viyolleri, Gıda Makineleri, Inkjet Kodlama Makineleri, Plastik Konteynır-Kasa-Palet-Bidonlar, Plastik Hammadde, Masterbatch, Rezistans, Plastik Kırma ve Geri Dönüşüm Sistemleri, Tampon-Serigrafi Baskı Makineleri, Konveyör Sistemleri, Sıcak Yolluk Sistemleri konusundaki gelişmeler, AR-GE çalışmaları ve yeni uygulamalar sergilenecek.

2 Mayıs'a kadar açık kalacak fuar 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında 11.00 ile 20.00 saatleri arasında; 2 Mayıs Pazar günü ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İPAF İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde Ziyaretçilere Kapısını Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement