Ipart-2 Programı Utso'da Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Ipart-2 Programı Utso'da Tanıtıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD-2 Programı 3. Çağrı Dönemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

06.01.2018 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD-2 Programı 3. Çağrı Dönemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

UTSO meclis salonundaki toplantıya katılan Uşak Valisi Salim Demir, yaptığı konuşmada, TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen IPARD-2 Programı 3. Çağrı Dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Her çağrı döneminde katılımın dahada artığına dikkat çeken Vali Demir, "Hepinizin bildiği gibi birinci çağrıyı bir çıraklık dönemi olarak kabul ediyoruz, ikinci çağrı döneminde artık kalfalığa başladık ve bu 3. dönemde artık ustalık dönemindeyiz." dedi.

Uşak olarak devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanmak istediklerinin altını çizen Demir, şunları kaydetti:

"Her köyümüzde her kasabamızda bacası tüten tarıma dayalı bir fabrikamızın, en azından atölyemizin istisnasız olarak kurulmuş olması lazım. Eğer biz top yekun bir hamle olan toplumsal kalkınmayı sağlamak istiyorsak bunu en küçük birimimizden itibaren başarmamız gerekiyor. Bu da nedir, köylerimizdir, kasabalarımızdır, ilçe ve illerimizdir ve ülkemizin tamamıdır. Dolayısıyla bu toplumsal kalkınmaya, bu toplumsal hamleye el birliğiyle, işbirliğiyle, gönül birliğiyle hepimiz sahip çıkacağız. Aslında bu program bize şunu söylüyor diyor ki, kendiniz için bir şey istiyorsanız, ülkeniz için bir şey istiyorsanız, milletimiz, devletimiz ve insanlık için bir şey istiyorsanız bu iş önemlidir. Bu işe sarılalım. Bu işte biz de valilik olarak kurumlarımız olarak sizlerle beraberiz. Bu kapsamda yapılacak olan her türlü faaliyeti hem TKDK olarak hem Zafer Kalkınma Ajansı olarak ve diğer birimlerimiz olarak sizlere rehberlik etmeyi sizlerle ilgili konuları çözmeyi de bu an itibariyle bu özel programda, özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum."

TKDK tarafından sağlanan destekleri UTSO olarak önemsediklerini ifade eden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ise, iş adamlarından tarımsal yatırımlara önem vermelerini istedi.

TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru, daha sonra 1., 2. ve 3. çağrı dönemleri ile ilgili bilgi aktardı.

Toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, daire müdürleri sanayici ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ipart-2 Programı Utso'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement