İphone 6'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor ve Apple Bunu Biliyordu! - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor ve Apple Bunu Biliyordu!

İphone 6\'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor ve Apple Bunu Biliyordu!

Apple iPhone 6 Bükülme Problemlerinde Verdiği Yanıt Aslında Doğru Değil! Apple iPhone 6 Cihazlarının Daha Kolay Büküldüğünü Biliyordu.

27.05.2018 03:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple iPhone 6 Bükülme Problemlerinde Verdiği Yanıt Aslında Doğru Değil!

Apple iPhone 6 Cihazlarının Daha Kolay Büküldüğünü Biliyordu. iPhone 6'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor ve Apple Bunu Biliyordu!

Apple, bükülmüş iPhone 6 cihazlarıyla ilgili şikayetlere yanıt verdiğinde, düzenli kullanımın neden olduğu hasarın "son derece nadir" olduğunu belirtmişti. Ayrıca, modelin günlük kullanıma dayanabilecek  durumda olduğunu; yapılan baskı testlerine basınında gelebileceğini belirtmişti.

Ancak mahkeme dosyalarından çıkan belgeler bir anlamda aksini kanıtlıyor.

iPhone 6'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor

iPhone 6 kendisinden bir önceki iPhone 5s modelinden 3.3 Kez Bükülmeye karşı daha az dayanıklı olduğunu; iPhone 6 Plus'ta ise bu oranın 7.2 kez olduğu belirtiliyor ve bunun Apple tarafından bilindiği gerçeği çok önemli.

Bunlar bir sınıf davasında elde edilen bir testin sonuçları ve Motherboard sitesi tarafından elde edilmiş bilgiler. bu durumda davacılar yanlış konumlandırılmış Touch IC yongasının bu sebepten dolayı zarar görüp dokunma hastalığına neden olduğunu söylemekte haklı görülüyor.

Hatırlarsanız dokunmatik hastalığı yüzünden telefonların üst ekran kısmında titrek bir gri çubuk oluşturuyordu.

ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Lucy Koh, "Apple'ın iPhone'ları başlatmadan önce belirlediği en önemli konulardan birinin" önceki nesillere kıyasla daha kolay bükülmeleri "olduğuna dair belgeleri yazdı. bu şirketin cihazı satmaya başlamadan önce sorunu bildiğini gösteriyor.

Belgeler, Apple'ın, model başlatıldıktan bir yıl sonra, Mayıs 2016'da, dokunma hastalığıyla ilişkili Logic Board kısmını sessizce güçlendirdiğini de açıkladı.

Teknoloji devi sonunda sorunu anladı ve etkilenen iPhone 6 Plus cihazlarını 149 dolar ücretle düzeltmeyi teklif etti.

Motherboard

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji İphone 6'lar 3.3 Kez Daha Kolay Bükülüyor ve Apple Bunu Biliyordu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement