İphone 7 Alanı Kovuyorlar! - Son Dakika
Teknoloji

İphone 7 Alanı Kovuyorlar!

İphone 7 Alanı Kovuyorlar!

Bir iPhone 7 almak uğruna işinizden kovulmayı göze alabilir misiniz?

07.10.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın, Çin sınırları içerisinde önemli bir sorunu var gibi görünüyor. BBC haberlerine göre, bazı Çinli firmalar, çalışanlarının iPhone 7 almasına engel olmaya çalışıyor.

Peki neden? Apple'ın yeni AirPod'larının çalışanlarını uzaylı gibi göstereceğinden mi korkuyorlar? ya da iPhone 7 Plus'daki iki kameranın çalışanların dikkatini dağıtıp verimi düşüreceğinden mi endişeliler? Görünüşe bakılırsa hayır. Anlaşılan, bu firmalar materyalizm veya yabancı ürünlere karşı bir tutum içerisine giriyor. BBC'nin dediğine göre, Nanyang Yongkang İlaç Firması, çalışanlarının iPhone 7 veya 7 Plus almamaları gerektiğine dair bir bildiri yayınladı.

Bildirinin devamında, "Eğer bu kurala uymazsanız, ofise gelip istifa dilekçenizi verin" yazıyor. Nanyang Yongkang ile iletişim kurma çabaları başarısız oldu. Apple da konu hakkında yorum isteklerine cevap vermedi.

Apple ürünlerinin kullanımını istemeyen tek Çin organizasyonu Nanyang Yongkang değil. China.org'daki habere göre, Chongqing'deki Fuling Xinjiuzhou Gynecology Hastanesi de benzer bir kurala sahip. Hastanede yayınlanan bildirinin bir kısımda şu yazıyor: "Yönetim ofisi, hastanedeki hiçbir çalışanın iPhone 7 veya iPhone 7 Plus satın almasına izin vermemeye kararlı. Satın almak konusunda ısrarcı olanlar, yıllık yüksek performans ödülü adaylığından çıkarılacaktır. ve bir iPhone 7 telefonu karşılayamayan fakat buna rağmen alanların da işlerinden çıkmaları istenecek."

Bundan önce de Çinli firmaların çalışanlarından Apple'dan sakınmalarını istedikleri görülmüştü. Temmuz'da, Zhejiang Bölgesindeki Bina Technology, çalışanlarına iPhone'larını atmalarını emretmişti.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İphone 7 Alanı Kovuyorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hades 2 Teknik Testleri Başlıyor: Nasıl Katılabilirsiniz?
    11:10 Hades 2 Teknik Testleri Başlıyor: Nasıl Katılabilirsiniz?

    Bağımsız oyun Hades'in ikinci oyunu olan Hades 2, teknik testlerine başladı. Oyuncular, Steam üzerinden erişim isteyerek oyunu deneyebilecek ve geliştiriciye geri bildirimde bulunabilecek. Supergiant Games, başlangıçta az sayıda oyuncuyu davet edeceğini ancak zamanla oyuncu sayısının artacağını belirtti.

  • Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları
    11:09 Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan Mart 2024 raporuna göre, Türkiye'de kart kullanımı hızla artmaktadır. Rapor, her beş kartlı ödemenin dördünün temassız olarak gerçekleştirildiğini ve toplam ödeme tutarının 1,2 trilyon TL'ye ulaştığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, ülkemizdeki toplam kart sayısı 406,7 milyona yükselmiştir. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar arasında da önemli artışlar yaşanmıştır. Kredi kartlarının sayısı yüzde 17, banka kartlarının sayısı yüzde 10 ve ön ödemeli kartların sayısı yüzde 23 artmıştır. Ayrıca, kartlı ödemelerde internetten yapılan işlemlerde yüzde 135 artış görülmüştür.

  • Google Pixel 9 Pro Tasarımı Ortaya Çıktı
    11:09 Google Pixel 9 Pro Tasarımı Ortaya Çıktı

    Google Pixel 9 Pro'nun tasarımı ortaya çıktı. Telefonun selefi gibi hap şeklinde bir kamera kurulumuna sahip olacağı görülüyor. Üç tane kamera bulunacak. Telefonun diğer detayları ise tasarım bakımından önemli bir yenilik sunmayacağını gösteriyor. Google Pixel 9 serisi ekim ayında tanıtılacak.

  • Arena Breakout: Infinite PC için Duyuruldu
    11:09 Arena Breakout: Infinite PC için Duyuruldu

    Level Infinite tarafından geliştirilen ve 2023'te iOS ve Android için piyasaya sürülen Arena Breakout: Realistic FPS, kısa süre içinde en popüler mobil FPS oyunları arasına girdi. Şimdi ise Tencent'in bir diğer alt şirketi MoreFun Studios, PC için yeni Arena Breakout: Infinite yapımını duyurdu. Oyun, ultra gerçekçi grafiklerle taktiksel bir askeri çıkarma deneyimi sunacak ve 500'den fazla silah eklentisi ile büyük çeşitlilik sunacak. Arena Breakout: Infinite, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve mayıs ayından itibaren kapalı betaya giriş şansı sunulacak.

  • Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı
    11:09 Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı

    Amazon Prime Video, popüler Fallout dizisinin ikinci sezonu için onay verdi. İlk sezon büyük ilgi gördü ve Prime Video'da rekor kırdı. Dizinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla ikinci sezon resmi olarak duyuruldu. Fallout, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nden bu yana en büyük küresel izleyici kitlesini yakaladı. Dizinin çekimleri Los Angeles'ta yapılacak ve maliyetleri düşecek.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement