İphone 8 Öncesi Çip Piyasasında Durgunluk Var! - Son Dakika
Ekonomi

İphone 8 Öncesi Çip Piyasasında Durgunluk Var!

İphone 8 Öncesi Çip Piyasasında Durgunluk Var!

iPhone 8 üretim sürecinde çip siparişlerinde yavaşlama görüldü.

24.07.2017 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

iPhone 8 üretim sürecinde çip siparişlerinde yavaşlama görüldü. Çip tedarikçilerine göre bazı rakip akıllı telefon üreticileri yeni ürünlerini tamamlamadan önce iPhone 8'deki özellikleri görmek için bekliyor.

Şirketler iPhone 8'i mi bekliyor?

Digitimes'ın bugün yayınladığı rapora göre Nisan-Ağustos ayları arasında normalde çip siparişlerinde artış olurken bu yıl bir yavaşlama söz konusu. DigiTimes bunun Apple'ın amiral gemisine önceki yıllara göre daha fazla ilgi gösterildiğinden kaynaklı olduğunu düşünüyor.

İphone 8 Öncesi Çip Piyasasında Durgunluk Var!

Şirketler, Apple'ın gelecek iPhone'larını piyasaya çıkarmadan önce bekle-gör yaklaşımını benimsemiş olabilirler. Tabiki bu DigiTimes'ın yorumu. Piyasadaki durgunluğun sebebi sadece iPhone 8 olmayabilir. Sonuçta bir ay sonra Galaxy Note 8 tanıtımı da var.

Çip üreticisi MediaTek ve HiSilicon, birkaç aylık periyotta siparişlerinde ciddi anlamda düşüş yaşadıklarını bildirdiler. Hangi firmaların çip siparişini yavaşlattığı belirtilmiyor. Ancak çoğunlukla Çinli üreticilerin Apple'ın planlarını daha net görene kadar emirlerini erteledikleri düşünülüyor.

Çinli sosyal paylaşım sitesi Weibo'daki bilgilere göre Foxconn, üç iPhone modelinin üretimine başladı. Bu haber son dönemde iPhone 8'in (iPhone Pro) Kasım ayına kaldığı iddialarını çürütüyor. Apple'ın bu yıl piyasaya süreceği üç iPhone modelinin de Eylül ayında tanıtılması ve en geç Ekim ayı içinde satışa çıkması bekleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi İphone 8 Öncesi Çip Piyasasında Durgunluk Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement