İphone Eriyor, O Kazanıyor! - Son Dakika

İphone Eriyor, O Kazanıyor!

01.01.2012 14:00
İphone Eriyor, O Kazanıyor!

Avrupa genelinde iPhone satışları hızla düşüyor. Peki bunun sebebi ne ve kim kazanıyor?

Avrupa'da halen devam eden Euro krizi nedeniyle Avrupalılar, Apple'ın popüler telefonu iPhone'u pahalıya bulmaya başlayınca alternatif telefon arayışına girdi. Bu da iPhone satışlarının Avrupa genelinde düşme eğilimine girdiği anlamına geliyor. Özellile Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da son birkaç ay içinde iPhone satışlarında ciddi düşüşler yaşanıyor.

Elbette iPhone satışlarının düşmesi, Android cihazların satışlarının da artması anlamına geliyor. iPhone 4S, her ne kadar ABD ve İngiltere'de iPhone satışlarını artırdıysa da, Avrupa'da iPhone 4S pek de etkili olamadı.

Apple'ın bu noktada iPhone satışlarını artırabilmek için fiyat esnekliği politikasına yönelmesi mümkün. Özellikle bazı Avrupa ülkelerinde, Euro krizini de baz alan bir Apple'ın telefon satışlarına doping yapabileceği söylenebilir.

Kaynak: Chip.com.tr
YORUMLAR
500
Türkiye Varlık Fonu, 790 Milyon Euro Tutarında 2 Yıl Vadeli Sendikasyon Kredisi Sağladı Türkiye Varlık Fonu, 790 Milyon Euro Tutarında 2 Yıl Vadeli Sendikasyon Kredisi Sağladı FIBA EuroBasket 2022 ev sahipleri 227 milyon Euro gelir elde etti FIBA EuroBasket 2022 ev sahipleri 227 milyon Euro gelir elde etti Hayal kırıklığı: A17 Bionic bekleneni vermedi! Hayal kırıklığı: A17 Bionic bekleneni vermedi!

Son Dakika Teknoloji İphone Eriyor, O Kazanıyor! - Son Dakika


Advertisement