İpsala'da Çeltik Fabrikası Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

İpsala'da Çeltik Fabrikası Açılış Töreni

Edirne Valisi Duruer: ''Son yapılan ARGE çalışmalarıyla Türkiye, çeltik üretiminde dünyadaki çoğu ülkelerin üretim miktarını ikiye katladı''

26.09.2013 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Çeltik üretiminin 25'ini üreten Edirne'nin İpsala ilçesinde  çeltik fabrikası düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, törende yaptığı konuşmada, açılacak olan fabrikanın Türkiye çeltik üretiminin yüzde 10'unu  işleyebilecek kapasitesinde olduğunu belirtti.

İtalya'da yarım kilogram pirinci 4 Avro'ya  satıldığını ifade eden Vali Duruer, "Fakat pirince mantar katarak daha fazla değer kazanmasını sağlıyorlar. Biz sadece pirinci üretip kilosunu yaklaşık 2.5 liraya satarken  dışarıdaki müteşebbis, pirinci şişeleyip, mantar katıp 11 liraya satabiliyor. Son yapılan ARGE çalışmalarıyla Türkiye, çeltik üretiminde dünyadaki çoğu ülkelerin üretim miktarını ikiye katladı. Fakat bu ürünlere katma değer katamadığımız sürece bu ürünlerden çok para kazanmak hayal olur" dedi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise açılan fabrikanın  İpsala'da 18. çeltik fabrikası olduğunu günlük işleme kapasitesi 120 ton olan fabrikada yurt dışından getirilen çeltiğin  işlenerek tekrar  yurt dışına ihraç edilebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Duruer ve beraberindekiler çeltik fabrikasının açılışını yaptı.

Törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Enez Kaymakam vekili İhsan Ayrancı, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Tevfik Şahinbaş, Keşan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, çeltik üreticileri ve vatandaşlar katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İpsala'da Çeltik Fabrikası Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement