Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: Süleymani suikastı, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşledi - Son Dakika
Dünya

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: Süleymani suikastı, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşledi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD saldırısında öldürülmesinin, ülkesinin egemenliğini ihlal olduğunu belirtti ve saldırının, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşlendiğini savundu.

03.01.2020 11:57  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD saldırısında öldürülmesinin, ülkesinin egemenliğini ihlal olduğunu belirterek saldırının Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşlediğini savundu.

SALDIRIYI KINADI

Adil Abdulmehdi, yazılı açıklama yaparak Süleymani, Mühendis ve diğer yetkili isimlerin ABD yönetimi tarafından öldürülmesini şiddetle kınadı.

"VATANIN ONURUNA SALDIRIDIR"

Süleymani ve Mühendis'in DEAŞ'a karşı zaferde sembol liderler olduklarını savunan Irak Başbakanı, "Resmi görev yapan Iraklı askeri liderin suikastı; Irak halkı, devleti ve hükümetine karşı düşmanlıktır. Iraklı ve kardeş ülkelerden (İran) askeri liderlerin Irak topraklarında tasfiye edilmesi, ülkemizin egemenliğine yönelik ihlaldir, vatanın onuruna saldırıdır. Ayrıca bu saldırı Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşlemiştir. Saldırı, ABD askerlerinin Irak'taki varlığına yönelik şartlara da aykırıdır" ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI VERİLDİ

Abdulmehdi ayrıca, saldırıyı görüşmek üzere Meclis'e olağanüstü toplanma çağrısı yaptı. Başbakan, Irak'ın resmi tutumunun belirlenmesi, güvenliği ve egemenliğinin korunması çerçevesinde gerekli kararların çıkarılması amacıyla söz konusu çağrıyı yaptığını aktardı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: Süleymani suikastı, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşledi

Son Dakika Dünya Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: Süleymani suikastı, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    11:16 Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma borsa binası alevlere teslim oldu. Tarihi binanın simge kulesi yıkıldı.

  • Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı
    11:05 Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı

    Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaşın 1'inci yılı tamamlandı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından hazırlanan rapora göre, iç savaşın sonucunda milyonlarca kişi hak ihlaline uğradı. Gıda yetersizliği, sağlık ve eğitim sisteminin felç olması, mülteci krizi gibi sorunların yanı sıra çocuklara ve kadınlara yönelik ihlaller, cinsel taciz vakaları ve yaşam hakkının ihlali gibi insan hakları ihlalleri yaşandı. İç savaşın başladığı tarihten itibaren 15 bin kişi hayatını kaybetti, 8,5 milyon kişi iç veya dış göçe zorlandı ve yaklaşık 25 milyon kişi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

  • Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını
    11:02 Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını "Tiyatro" olarak nitelendirdi

    Parti grubunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Adeta iki ülke tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi" ifadelerine yer verdi.


Advertisement