Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi... - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi...

Irak Başbakanı İbadi, Diyale\'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi...

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki patlamanın yaşandığı bölgeyi gezdi.

22.07.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki patlamanın yaşandığı bölgeyi gezdi...

Irak Başbakanı Haydar El İbadi 120 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı Diyale'nin Han Beni Saad nahiyesini ziyaret etti. Kanlı saldırının meydana geldiği bölgeyi ve ölenler için kurulan taziye meclislerini de ziyaret etti. El İbadi, kanlı olaya karışanları yargıya çıkaracaklarını ve terör zedelere tazminatların verileceğini söyledi.

BAŞBAKAN, PROTESTO EDİLDİ

Sıkı güvenlik önlemleri altındaki nahiyedeki güvenlik komutanlarından yaşanan olayla ilgili detaylı bilgi alan Başbakan El İbadi nahiyede patlamanın meydana geldiği bölgeye yürüyerek gitti. 120 kişinin hayatına mal olan Diyale'de meydana gelen terör saldırısının geride bıraktığı insanlık dramını yakından takip eden Başbakan El İbadi, bölgede bazı vatandaşlar tarafından da protesto edildi.

Öte yandan Başbakanlıktan da bir heyet Diyale ilini ziyaret ederek patlama hakkında incelemelerde bulundu.

Başbakanlık Genel Sekreteri Temsilcisi Ubeyd Mhellil, Han Beni Saad nahiyesindeki terör saldırısı üzerine incelemelerde bulunarak oluşan hasarı yerinde inceledi. Diyale yerel yönetimi ve güvenlik komutanları ile bir araya gelen Başbakanlık heyeti, teröre zedelere tazminatların acele bir şekilde verileceğini; olayla ilgili soruşturmanın da detaylı bir şekilde yapılmakta olduğunu belirtti.

Dicele Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi de, olayın planlayıcı olarak nitelendirdiği Ebu Rukayya El Ansari isminde Filistin uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını, Beni Saad patlamasında teröristlerin Havice ilçesi ile Alem nahiyesindeki grupları ile bağlantı kurduklarını tespit ettiklerini açıkladı. El Zeydi zanlılara cezalarının olay yerinde verileceğini de kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement