Irak Başbakanı İran Dışişleri Bakanıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı İran Dışişleri Bakanıyla Görüştü

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve beraberindeki heyeti kabul etti.

13.01.2019 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Abdülmehdi'nin, resmi davet üzerine gelen Zarif ile çalışma ofisinde basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Abdülmehdi, Irak siyasetinin tüm komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurma prensibine dayandığını, bu bağlamda İran ile çok iyi ikili ilişkilere sahip olmak istediklerini belirtti.

Abdülmehdi, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in, 17 Kasım 2018'de Tahran'a gerçekleştirdiği başarılı ziyareti hatırlatarak, ikili ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacak karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin selamlarını Abdülmehdi'ye ileten İran Dışişleri Bakanı Zarif ise ülkesinin, demokratik ve siyasi sisteminin güçlenmesinde Irak hükümetinin yanında yer aldığını ve ikili ilişkilerin her türlü alanda güçlenmesi için çalıştığını vurguladı.

Zarif, bugün geldiği Bağdat'tan sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne geçmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı İran Dışişleri Bakanıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    Türkiye Raporu'nun yaptığı ankete göre, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP birinci parti olurken AK Parti ikinci sırada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 35.2'si CHP'ye oy verirken AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu sonucun AK Parti için bir ilk olduğunu belirtti.


Advertisement