Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly Iraklı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly Iraklı Öğrencilerle Buluştu

Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly Iraklı Öğrencilerle Buluştu

Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly, Irak Cumhuriyeti vatandaşı olan Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

06.03.2018 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly, Irak Cumhuriyeti vatandaşı olan Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yurtdışındaki Türkler ve Akraba Toplulukları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosluğu isteğiyle gerçekleştirilen etkinlik Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Iraklı ve özellikle yabancı öğrencilerin Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenim görmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Gaziantep Üniversitesi, Türkiye'de en fazla yabancı öğrencinin bulunduğu üçüncü üniversite. Farklı ülkelerden öğrencilerin eğitim görmeleri açısından da Üniversitemiz birinci sırada" dedi. Konuşmasının devamında 7 ayrı lisans programında şu anda Arapça eğitimin devam ettiğini belirten Prof. Dr. Demir, şunları söyledi: "Türkiye'de başka hiçbir üniversitede bu uygulama yok. Sadece Gaziantep Üniversitesi'nde var. İlahiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi'nde ve çeşitli fakültelerde Arapça eğitim devam ediyor. Bunu yaygınlaştırmayı planlıyoruz ve gittikçe bu programı güçlendirmeye çalışacağız. Tabi siz Türkçe programda okuyorsunuz. Her türlü sorununuz bizim sorunumuzdur. Konsolosumuzun da sizin sorunlarınızı dinlemek, sizinle beraber olmak, arkanızda olduğunu size hissettirmek için buraya gelmiş olması çok büyük memnuniyet verici bir durum. Konsolosumuz herhangi bir öğrencinin bir problemi olduğunda hemen mutlaka arar, sorar, ilgilenmeye çalışır. Gerçekten çok ilgili olduğunu ben de yakinen biliyorum ve kendisine teşekkür ediyorum."

Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly, Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan bütün Irak Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Daha önce de Yurtdışındaki Türkler ve Akraba Toplulukları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ve Suriye Türkmenleri Öğrenci Temsilcisi Murat Küçük'ün gayretleriyle ve Gaziantep Üniversitesi organizasyonu ile Irak Cumhuriyeti Kerkük Milletvekili olan Erşad Salihi de şehrimizde ağırladık. Şimdi ise Irak Cumhuriyeti'ni oluşturan bütün unsurlardan şehrimize gelen Irak Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerimizin sorunlarını çözmek için bir aradayız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly Iraklı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement