Irak Dışişleri Bakanı: "Kimse Suriye'yi Dışlayamaz" - Son Dakika
Güncel

Irak Dışişleri Bakanı: "Kimse Suriye'yi Dışlayamaz"

Suriye’yi ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Suriyeli mevkidaşı Velid el-Muallim ile yaptığı görüşmenin ardından "Hiç kimse Suriye’yi dışlayamaz" dedi.

15.10.2018 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'yi ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Suriyeli mevkidaşı Velid el-Muallim ile yaptığı görüşmenin ardından "Hiç kimse Suriye'yi dışlayamaz" dedi. El-Muallim ise iki ülke arasındaki sınır kapılarının yakında açılacağını vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Suriye ziyareti kapsamında Suriyeli mevkidaşı Velid el-Muallim ile bir araya geldi. Görüşme ardından basın toplantısı yapan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Suriye'nin hiç kimse tarafından dışlanmaması gerektiğini vurgulayarak Suriye'nin Arap Birliği'ne geri alınması gerektiğini söyledi. Caferi "Hiç kimse Suriye'yi dışlayamaz" ifadesini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı el-Muallim ise yaptığı açıklamada ülkesinin Arap Birliği'ne geri alınmasını isteyen ilk ülkenin Irak olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasındaki Bukemal Sınır Kapısının en yakın zamanda açılacağını söyledi.

İki ülke arasındaki sınır kapısı Suriye'de yaşanan iç savaş ve terör örgütü DEAŞ'ın iki ülkenin büyük bir bölümünü işgal etmesi ardından kapanmıştı. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Dışişleri Bakanı: 'Kimse Suriye'yi Dışlayamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement