Irak Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ve Körfez'den "elektrik desteği" istedi - Son Dakika
Güncel

Irak Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ve Körfez'den "elektrik desteği" istedi

Irak Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ve Körfez\'den "elektrik desteği" istedi

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden Irak'a elektrik desteği vermelerini beklediklerini söyledi.

02.02.2023 15:32  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden Irak'a elektrik desteği vermelerini beklediklerini söyledi.

Hüseyin, Bağdat'ı ziyaret eden Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile Dışişleri Bakanlığında görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistan ile tüm alanlarda ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade eden Hüseyin, Suudi Arabistan ile yatırım alanında yoğun işbirliği ve dayanışma içinde olduklarını belirtti.

"Suudi Arabistan veya Körfez'den Irak'a elektrik verilmesini bekliyoruz." diyen Hüseyin, "Suudi Arabistan ile güvenlik ve uyuşturucuyla mücadele alanında işbirliği içerisindeyiz. Bölgedeki gerginliğin azaltılması için de birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

Hüseyin, Suudi Arabistanlı şirketlerin Irak'ta yatırım yapmak istediklerine dikkati çekerek, bundan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı da Irak ile özellikle yatırım ve kalkınma alanında işbirliğini derinleştirmek istediklerini ifade etti.

Suudi Arabistan ve Irak arasında Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyini aktif hale getirmek istediklerine işaret eden Bin Ferhan, Irak'taki istikrarlı ortamın Suudi Arabistan'ı buraya yatırım yapmaya teşvik ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ve Körfez'den 'elektrik desteği' istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement