Kerkük'te Sıcak Saatler! Irak Güçleri ile Peşmerge Çatışıyor - Son Dakika
Güncel

Kerkük'te Sıcak Saatler! Irak Güçleri ile Peşmerge Çatışıyor

Kerkük\'te Sıcak Saatler! Irak Güçleri ile Peşmerge Çatışıyor

Kerkük'ün Altunköprü kasabasında Irak güçleri ile Peşmerge arasında çatışma çıktı, ölü ve yaralılar var.

26.10.2017 11:16  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak güçleri ve Peşmerge arasında Kerkük'ün Altunköprü kasabası yakınlarında çatışma çıktığı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

HAŞDİ ŞABİ'DEN 9 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI

Peşmerge 5'inci Cephe Komutanı Kemal Kerküki, Irak güçleri ile Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri arasında Erbil-Kerkük kara yolu üzerinde yer alan Altunköprü kasabası çıkışında çatışmanın başladığını ifade etti.

Kerküki, çatışmanın şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirterek, Haşdi Şabi'den 9 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

20 EKİM'DE PEŞMERGE'DEN ALINMIŞTI

Kerkük kent merkezinden yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Altunköprü, 20 Ekim tarihinde Irak güçlerince Peşmerge'den alınmıştı.

MUSUL'UN KUZEYBATISINDAKİ ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı'nın, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Musul'un kuzeybatısında sabah saatlerinde Peşmerge'nin, Irak güçleri ve Haşdi Şabi'ye ait 3 tank, 5 Hummer ile 1 zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiği ileri sürüldü.

Açıklamada Peşmergeye karşı başlatılan askeri operasyonun Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Muhendis ile Bedir Tugayları komutanı Hadi Amiri tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Musul'un kuzeybatısından, Türkiye-Irak- Suriye üçgeninde yer alan Fişhabur'a doğru başlatılan askeri operasyona Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Bedir Tugayları, Abbas Birlikleri, Ketaib Cundu'l İman ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı acil müdahale birliklerinin katıldığı bilgisi verildi.

IRAK GÜÇLERİNİN HEDEFİNDE FİŞHABUR VAR

IKBY Güvenlik Ajansı daha önce yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi ve Irak güçlerinin hedefinde, Rabia Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Suriye'ye açılan gayriresmi Fişhabur geçiş güzergahı olduğunu iddia etmişti.

Irak güçleri dün, Musul'un kuzeybatısındaki Rabia Sınır Kapısı'nda tamamen kontrolü sağlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük'te Sıcak Saatler! Irak Güçleri ile Peşmerge Çatışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement