Irak Güzeli: Yüzde Yüz Kürdüm, Bikini Giymem - Son Dakika
Dünya

Irak Güzeli: Yüzde Yüz Kürdüm, Bikini Giymem

43 yıl aradan sonra Bağdat'ta düzenlenen Irak Güzellik Yarışması'nda 1. olan Kürt güzel Şeyma 'Dünya Güzellik Yarışması' için "Katılmak isterim ancak bikini giymem." dedi.

22.12.2015 12:05  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 43 yıl sonra düzenlenen güzellik yarışmasında birinci seçilen Şeyma Kasım, Türkmen olduğu iddialarını yalanlayarak, "Ben Zengene Aşireti'ne mensubum. Yani %100 Kürt'üm" dedi. 43 yıl aradan sonra Bağdat'ta düzenlenen 2015 Irak Güzellik Yarışması'nda Kerkük'ten katılan Şeyma, 10 finalist arasından kraliçe tacını takmayı başardı.

"YÜZDE YÜZ KÜRDÜM"

Yarışmanın ardından Irak'ın bazı medya organları, Şeyma Kasım'ın Kerkük Türkmenleri'nden olduğunu öne sürmüştü. Rûdaw'a konuşan Irak Güzeli, kendisinin Zengene Aşireti'ne mensup "%100 bir Kürt olduğunu" söyledi.

EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Şeyma Kasım 20 yaşında, ve Kerkük Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi.

"AİLEM BAŞTA KARŞI ÇIKTI SONRA İKNA ETTİM"

Yarışmanın yapılacağını sosyal medya ağlarından öğrendiğini ve katılmaya karar verdiğini anlatan Kürt güzeli, "Ailem başta karşı çıktı ama ikna ettim" dedi.

"ÇALIŞMALARIM OLACAK"

Yarışmada birincilik tacını taktığı anda, dünyanın en mutlu insanı olduğunu dile getiren güzel, "Savaş ve yoksulluk nedeniyle eğitimlerini sürdürmeyen çocukların okula dönebilmesi için çalışmalarım olacak." dedi.

"BİKİNİ GİYMEM"

Dünya güzellik yarışmasına katılmayı düşünüp düşünmediğine dair soruya ise Şeyma Kasım, "Katılmak isterim ancak bikini, mayo ve aşırı dekolte kıyafetler şart koşulursa hayır. Çünkü ben bu konularda rahat düşünebilen biri olsam da bir Müslüman olduğumu asla unutmam" ifadesini kullandı.

GÜZELLİK YARIŞMASI 43 YIL ÖNCE YAPILMIŞTI

Irak'ta ilk güzellik yarışması 1948 yılında, Bağdat'ta, Coca Cola temsilcisi Naim Dengur tarafından düzenlenmişti. O yarışmada yılın güzeli olarak seçilen Reni Semhan, daha sonra yarışmayı düzenleyen Dengur'la evlenmişti.

En son 1972 yılında düzenlenen yarışmada birinci olan Vicdan Burhaneddin, aynı yıl Porto Riko'da düzenlenen dünya güzelik yarışmasında Irak'ı temsil etmişti.


Irak Güzeli: Yüzde Yüz Kürdüm, Bikini Giymem

Son Dakika Dünya Irak Güzeli: Yüzde Yüz Kürdüm, Bikini Giymem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (61)

  • XOŞEWÎST: Her biji keça KÛRDA. 38 10 Yanıtla
  • Türko: Bu kız benim olacak.sulananı yakarım. 16 32 Yanıtla
  • HAK NEYSE O: aferim kızım sana nerde olursan ol hadi aşmayacaksın hakikatına çok güzel bir örneksin.Allahım seni şeytanların tuzağından korusun 37 8 Yanıtla
  • Ay ışığı: Fazla kilosu yüzünden giyinmek istemiyor bence bikiniyi 23 22 Yanıtla
  • Pınar: Hahahaha giymezmis öyle bir giydirirler ki:)))) 17 20 Yanıtla
  • İnci: Sülük gibi kaşlardan belli kürt olduğun açıklama yapmana gerek yok 11 22 Yanıtla
  • Azad: Turk guzel ile kurt guzelin farki 25 6 Yanıtla
  • BABACAN DİYOR Kİ....: GİYERSİN, GİYERSİN ŞÖHRET İNSANI SARHOŞ EDER, UYUŞTURUR, HİÇ FARKINDA BİLE OLMAZSIN... 16 13 Yanıtla
  • hotDog: Iraklılar karıdan anlıyor nasıl guzellık yarısması bu hepsi etli butlu :) 18 8 Yanıtla
  • 65: Kürt olduğu için çokmu zorunuza giti sizinkiler gibi günde bir koca değiştitrmiyor lavuklar 18 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement