Irak Ordusu, Kerkük'ten Sonra Sincar'ı da Aldı - Son Dakika
Güncel

Irak Ordusu, Kerkük'ten Sonra Sincar'ı da Aldı

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçleri Musul'un Sincar ilçe merkezinde kontrolü sağladı. Peşmerge bölgeyi çatışmadan terk etti.

17.10.2017 09:13  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın kuzeyinde sıcak saatler yaşanıyor. Türkiye'nin dakika dakika izlediği bölgede bu Sabah Mesut Barzani yönetimi ağır bir darbe daha yedi. Kerkük'ü dün 24 saat bile sürmeyen operasyonla kaybeden Barzani ve peşmergeleri, bu kez Ezidi kenti Sincar'ı Irak Ordusuna bırakmak zorunda kaldı.

PEŞMERGE YİNE ÇEKİLDİ

Barzani merkezli haber sitesi Rudaw, Peşmerge'nin herhangi bir çatışma yaşamadan çekildiğini bildirdi.

DÜNYA AJANSLARI SON DAKİKA GEÇTİ

Reuters haber ajansı, Laleş adlı grubun peşmerge tarafından terk edilen Sincar'da tamamen kontrolü sağladığını son dakika koduyla duyurdu.

PEŞMERGE KOMUTANI KONUŞTU: EŞİT OLMAYAN BİR GÜÇLE KARŞILAŞTIK

AA muhabirine konuşan Sincar'daki Peşmerge Komutanlarından Kasım Şeşo, sabahın erken saatlerinde Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak bir gücün Sincar ilçe merkezine girdiğini ifade etti.

Sincar'da herhangi bir çatışmanın çıkmadığını çünkü eşit olmayan bir güçle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Şeşo, İranlı askeri müsteşarların da güvenlik güçlerinin arasında olduğunu iddia etti.

DEVLET DAİRELERİNİ BOŞALTTILAR

Peşmerge Komutanı Şeşo, tüm devlet dairelerinin boşaltılıp geri çekildiklerini kaydetti. Söz konusu ilçede Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmerge güçleri yer alıyordu.

Telafer'i terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamından Sincar'a ulaşan Irak güvenlik güçleri, ilçe merkezinden yaklaşık 30 kilometre mesafede konuşlanmıştı.

Sincar'a giren Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinden kareler:


Irak Ordusu, Kerkük\'ten Sonra Sincar\'ı da Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Ordusu, Kerkük'ten Sonra Sincar'ı da Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement