Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırındaki Olay

Konya'da bir grup, Irak sınırındaki olayla ilgili açıklama yaparak, AK Parti Konya İl Binası önüne siyah çelenk bıraktı.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir grup, Irak sınırındaki olayla ilgili açıklama yaparak, AK Parti Konya İl Binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Kent merkezindeki Alaaddin Caddesi'nde toplanan grup, burada olayda yaşamını yitirenler için temsili siyah bir tabut taşıdı.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Halkların Demokratik Kongresi 9. Bölge Sözcüsü ve kapatılan DTP'nin Konya İl Başkanı Ayfer Almaz, olayda yaşamını yitirenlerin, "bölgede sınır ticareti yapan, günde 30-40 lira kazanmak için dağların arasında hayatını tehlikeye atan, sivil, yoksul ve köylü Kürt çocukları olduğu" görüşünü savundu.

"Yaşanan bu katliam tarihe 'devlet halkını bombaladı' olarak geçti" diyen Almaz, "Bölgede görev yapan tüm güvenlik güçleri ve idari yöneticiler, bu çocukların sınır ticareti yaptıklarını bilmektedirler. Ayrıca bu yollardan ilk defa da geçmiyorlar, hemen hemen her gün bu yollardan geçerek ekmek paralarını kazanmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

AK Parti'nin Kürt sorununu çözmeye yönelik bir politikasının olmadığını ileri süren Almaz, şu görüşleri kaydetti:

"AKP ve Başbakan şunu iyi bilmelidir ki, Kürtleri cezaevlerine atarak ve öldürerek bitiremeyecektir. Kürt halkı bu katliamlara karşı her zaman daha da kenetlenerek birliğini güçlendirecektir. Hiç bir yerde bu kutlamalara sessiz kalmayacak her yerde bu katliamları lanetleyeceklerdir. Kürt halkı bu haklı mücadelesini er geç zaferle taçlandıracaktır. Kürtler artık eski Kürtler değildir. Gün ya tam kardeşlik ya da hep birlikte kölelik günüdür."

Açıklamanın ardından grup, AK Parti Konya İl binası önüne giderek, siyah çelenk bıraktı.

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement