Irak'ta Kaçırılan Türk İşçiler - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Kaçırılan Türk İşçiler

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatı şantiyesinden kaçırılan 18 Türkün kurtarılması konusunda çalışma yapmak için Bağdat'a geldi.

05.09.2015 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatı şantiyesinden kaçırılan 18 Türkün kurtarılması konusunda çalışma yapmak için Bağdat'a geldi.

CHP komisyonu, önce Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ile görüşerek, işçilerin akıbeti ve kurtarma operasyonu hakkında bilgi aldı. CHP'li vekiller daha sonra Irak Spor Bakanı Abdul Hüseyin Abtan, İçişleri Bakanı Muhammet Salim el Gaban ve Ulaştırma Bakanı Hasan Kazım er Raşit ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaparak kurtarma çalışmaları ve son gelişmeler hakkında bilgi aldılar.

Ailelerin endişeli bekleyişlerini bir an önce sona erdirip işçilerin kurtarılması için yürütülen operasyonları yakından takip etmek için Bağdat'a geldiklerini aktaran Kocaeli Milletvekili Tarhan, "Türkiye'de evlerini ve sevdiklerini geride bırakıp Irak'a çalışmaya gelen 18 vatandaşımız ekmeğini kazanmak için hayat mücadelesi veriyordu. Bu konuyu araştırmak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildik. Burada bir dizi çalışmalar yapacağız. Bağdat'taki büyükelçiliğimizin vasıtasıyla İçişleri, Spor ve Ulaştırma bakanlarıyla görüştük" dedi.

Iraklı bakanlar ile yapılan telefon görüşmelerinin içeriğine de değinen Tarhan, "Olayın neden meydana geldiği veya kimler tarafından gerçekleştirildiği konusunda bir belirsizlik söz konusu, bu konuda net bir açıklama yapılmadı ancak bize kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini bildirdiler" diye konuştu.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise kaçırılma olayını derinlemesine incelemek için görevlendirildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bir dizi görüşme yaptık ve bu görüşme zinciri devam edecek. Ekmeği için koşturan binlerce insanımız yurt dışında çalışıyor. Anne ve babaların bu evlatlar için ağlamaması gerekiyor. Bu yüzden konuyu en ufak ayrıntısına kadar araştırmak istedik. Şimdiye kadar yapılan görüşmelerin sonunda kafamızda bazı şeyler netleşti, daha sonra, ziyaretimiz tamamlandıktan sonra bir rapor halinde notlarımızı genel başkanımıza sunacağız" ifadesini kullandı.

CHP milletvekillerinin Bağdat'taki görüşmelerinin yarın da devam edeceğini belirtti.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 1 Eylül gecesi Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Kaçırılan Türk İşçiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement