Irak'ta Kovid-19 ölümleri kurbanlık satışlarını artırdı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Kovid-19 ölümleri kurbanlık satışlarını artırdı

Nehravan bölgesinde kurulan pazarda satışa çıkarılan kurbanlık hayvanlar Iraklıların kurbanlık hayvanları incelemesi Hayvan satıcısı Fazıl Rubayi ile röportaj Irak'ın başkenti Bağdat'ta Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.

18.07.2021 15:03  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nehravan bölgesinde kurulan pazarda satışa çıkarılan kurbanlık hayvanlar

Iraklıların kurbanlık hayvanları incelemesi

Hayvan satıcısı Fazıl Rubayi ile röportaj Irak'ın başkenti Bağdat'ta Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları, sevabını bağışlamak için ölüleri adına kurbanlık hayvan satın alıyor.

Kovid-19 ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Bağdat sakinleri, başkentin doğusundaki Nehravan bölgesinde kurulan pazarda bütçelerine göre kurbanlık seçiyor. Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin yakınlarına da bu pazarda sıkça rastlamak mümkün. Hem bayram, hem de ölüleri adına kurban kesmek isteyen alıcılar nedeniyle satışlarda artış yaşanıyor.

AA muhabirine konuşan hayvan satıcısı Fazıl Rubayi, pazarda satışa çıkarılan kurbanlık hayvanların Erbil ve Kerkük'ten getirildiğini söyledi.

Rubayi, yol boyu kontrol noktalarında hayvan satıcılarından yasal olmayan yollarla para alındığını ve bunun kurban fiyatlarında artışa neden olduğunu belirtti.

"Kovid-19 ölümlerinden dolayı kurban kesimi arttı"

Irak menşeli kurbanlık koyunların yaklaşık 400 dolara satıldığını anlatan Rubayi, yurt dışından ithal hayvanların fiyatının daha düşük olduğunu kaydetti.

Rubayi, "Bu sene Kovid-19 kaynaklı ölümler çok yaşandığı için kurbanlık satışları da arttı. Çok sayıda vatandaşımız koronadan şehit oldu." diye konuştu.

Irak\'ta Kovid-19 ölümleri kurbanlık satışlarını artırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Kovid-19 ölümleri kurbanlık satışlarını artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement