Irak'ta Tuncer ve Ersoy'dan Türkmenlere Destek Konseri - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Tuncer ve Ersoy'dan Türkmenlere Destek Konseri

Irak'ın Erbil kentinde ses sanatçıları Mahmut Tuncer ve Muazzez Ersoy, Irak Türkmen Cephesi'ne (ITC) destek konseri verdi.

05.05.2018 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Erbil kentinde ses sanatçıları Mahmut Tuncer ve Muazzez Ersoy, Irak Türkmen Cephesi'ne (ITC) destek konseri verdi.

Erbil kent merkezinin Şaneder Parkı'nda düzenlenen konsere, Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için yarışan ITC'nin 5 Erbil milletvekili adayı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Adalet Bakanı Sinan Çelebi, IKBY Parlamentosu Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda kent sakini ellerindeki Türkmen bayraklarıyla katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konser, milletvekili Maruf'un yaptığı konuşmayla başladı.

Irak genelinde Türkmen varlığının korunması ve kazanımlara sahip çıkılması için halkı sandığa çağıran Maruf, demokratik şekilde oyların kullanması gerektiğini vurguladı.

Hak yolunda olduklarını ve bu yolda yürüyemeye devam edeceklerini dile getiren Maruf, "Bu vesileyle Türkmen varlığını daha da güçlü hale getireceğiz." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Mahmut Tuncer ise konsere gelenlere seslendirdiği türkülerle coşkulu anlar yaşattı.

Aslen Şanlıurfa Türkmenlerinden olduğunu belirten Tuncer, "Eskiden büyüklerimiz Erbil ve Urfalı Türkmenlerin, dayı ile yeğen olduğunu bize söylerlerdi. Gerçekten de öyleymiş. Buraya gelerek de bu ilişkiyi kanıtladım." diye konuştu.

Irak\'ta Tuncer ve Ersoy\'dan Türkmenlere Destek Konseri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Tuncer ve Ersoy'dan Türkmenlere Destek Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement