Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ta Peşmerge güçleriyle Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi'nin (Halk Toplulukları), Kerkük'ün güneyinde Türkmenlerin yaşadığı Beşir nahiyesini kurtarmak için başlattığı operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in elindeki 3 köyü kurtardıkları belirtildi.

18.04.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Peşmerge güçleriyle Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi'nin (Halk Toplulukları), Kerkük'ün güneyinde Türkmenlerin yaşadığı Beşir nahiyesini kurtarmak için başlattığı operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in elindeki 3 köyü kurtardıkları belirtildi.

Dakuk Kaymakamı Kave Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Peşmerge güçleri, Kerkük'ün güneyindeki Til Ahmet, Sakek Hadid ve Uzeyriye köylerini kurtarmayı başardı. Çatışmalarda çok sayıda DAEŞ militanı öldürüldü. DAEŞ teröristleri, Beşir'in merkezinde Peşmerge güçleri ve Heşdi Şabi tarafından tamamen ablukaya alındı. Kısa sürede Beşir nahiyesi tamamen kontrol edilecek" dedi.

Heşdi Şabi Birlikleri Komutanı Yılmaz Naccar ise Beşir ile Reşat nahiyeleri arasındaki ana yolu kontrol ettiklerini söyledi. Naccar, "Güçlerimiz kuzeyden, Peşmergeler de güneyden DAEŞ militanlarını kuşatma altına aldı. Militanlar, Beşir'in içinde saklanmış durumdalar. Kaçacak hiçbir yolları kalmadı. Beşir nahiyesini tamamen kontrol etme ve DAEŞ'i bu bölgeden yok etmekte kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Peşmerge güçleriyle Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi, 13 Mart 2015'te Beşir nahiyesi ve çevresindeki köyleri kurtarmak için operasyon başlatmıştı. Beşir'in çevresindeki köyler kurtarılmış, ancak nahiye merkezi DAEŞ'ten geri alınmamıştı.

Türkmenlerin yaşadığı ve 1400 hanenin bulunduğu Beşir, Irak ordusunun çekilmesi üzerine 2014 Haziran'ında terör örgütü DAEŞ'in eline geçmiş, yaşanan çatışmalar üzerine yerel halk, bölgeyi terk etmişti.

Daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda DAEŞ'in oluşturduğu "ölüm noktaları" nedeniyle Beşir'i alamayan güvenlik güçleri, terör örgütünün elindeki köy ve nahiyeleri kurtarmak için yeniden baskınlar düzenlendi.

Bugün sabah saatlerinde başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement