Iraklı Hasta Diyarbakır'da Şifa Buldu - Son Dakika
Güncel

Iraklı Hasta Diyarbakır'da Şifa Buldu

Ülkelerinde tedavi olamayan Iraklılar şifayı Güneydoğu'daki hastanelerde arıyor Göz kayması ve baş ağrısı şikayetiyle Duhok'tan Diyarbakır'a gelen Sidad Tarık'ta "derin alın kemik tümörü" tespit edildi Tarık, özel bir hastanedeki cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu

25.08.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET ÇAKAN - Ülkelerinde tedavi olamayan Iraklılar, şifayı Güneydoğu'daki hastanelerde arıyor.

Göz kayması ve baş ağrısı şikayetiyle Irak'tan Diyarbakır'a gelen ve yapılan muayenede "derin alın kemik tümörü" tespit edilen genç, gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.

Duhok'un Zaho kasabasında yaşayan Sidad Tarık'ın (16) bir yıldan bu yana süren baş ağrısının ardından sol gözünde kayma meydana geldi. Görme sorunu yaşayan Sidad, ülkesindeki hastaneler yerine Diyarbakır'da tedavi olmayı tercih etti.

Diyarbakır Özel Memorial Hastanesi'ne başvuran Tarık, Kulak Burun Boğaz Bölümünde uzman Doç. Dr. Ediz Yorgancılar ve Opr. Dr. Fuat Bulut tarafından muayene edildi. Yapılan tetkiklerde de Tarık'ın sol gözünün üzerindeki sinüzit bölümünde tıpta "Frontal Osteoma" adı verilen derin alın kemik tümörü olduğu belirlendi.

Yorgancılar ve Bulut, 2 yıl önce Amerika'da görülen bir vakaya yönelik yaptıkları araştırma sonucunu dikkate alarak Tarık'a cerrahi müdahale gerçekleştirdi. 3 saatlik operasyonun ardından Tarık'ın alnında bulunan ve beyne baskı yapmaya başladığı belirtilen patates büyüklüğündeki tümör, dokuya zarar vermeden alındı.

Kısa sürede sağlığına kavuşan Sidad Tarık, yaptığı açıklamada, sağlığına kavuşmasına katkı sunan doktorlara teşekkür etti.

Doç. Dr. Yorgancılar ise Tarık'ın hastaneye başvurduğunda görme sorunu yaşadığını ve baş ağrısı şikayeti bulunduğunu belirtti.

Tetkiklerde bir kemik tümörü tespit ettiklerini anlatan Yorgancılar, patates büyüklüğündeki tümörün beyin zarını geriye itmesi nedeniyle Tarık'ın gözünde kayma oluştuğunu söyledi.

Hastanın alın kısmını açarak yaklaşık 3 saat boyunca hiçbir dokuya zarar vermeden sert kitleyi aldıklarını belirten Doç. Dr. Yorgancılar, şöyle dedi:

"Sonra alın bölümünü protez ile oluşturduk. Normalde iyi huylu tümörün büyüklüğü bir nohut tanesi büyüklüğündedir. Ancak çıkardığımız tümür iri bir patates büyüklüğündeydi. Meslek yaşamımızda böyle bir şeye ilk kez tanık olduk. Hasta erken müdahale olmasaydı gözünü kaybedebilir, sonrasında ise beyin dokusunda hasar oluşabilirdi."

Tedavisi tamamlanan ve taburcu olan Sidad Tarık, Duhok'a döndü. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Hasta Diyarbakır'da Şifa Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement