Iraklı Mültecinin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçeğe Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Iraklı Mültecinin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçeğe Dönüştü

Iraklı Mültecinin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçeğe Dönüştü

Irak'taki iç çatışmada iki ayağını kaybettikten sonra ailesiyle Denizli'ye yerleşen 50 yaşındaki mültecinin tekerlekli sandalye hayali, plastik kapak kampanyasıyla gerçeğe dönüştü.

02.01.2012 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki iç çatışmada iki ayağını kaybettikten sonra ailesiyle Denizli'ye yerleşen 50 yaşındaki mültecinin tekerlekli sandalye hayali, "Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri" aşalım kampanyasıyla gerçeğe dönüştü.

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi, Irak'taki iç çatışmada iki ayağını kaybeden ve ailesiyle 3 ay önce kente yerleşen 50 yaşındaki İmad İbrahim Mecid'e, plastik kapakların geri dönüşümü sonrasında elde edilen tekerlekli sandalyeyi hediye etti.

Mecid, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat'ta zabıta olarak görev yaparken 6 yıl önce yaşanan iç karışıklıkta patlayan bir bomba nedeniyle iki ayağını kaybettiğini anlattı.

Patlamanın ardından bir ay Irak'ta tedavi gördükten sonra çocuklarıyla Suriye'ye gittiğini ifade eden Mecid, "Bir süre Suriye'de yaşadık. Suriye'de de iç kargaşanın başlaması üzerine çareyi Türkiye'ye göç etmekte buldum. Üç çocuğumu yakınlarımın yanına bırakarak üç ay önce Denizli'ye geldik. Valilik tarafından tahsis edilen Kuşpınar Mahallesi'ndeki evimizde yaşamımızı sürdürüyorum" dedi.

Ayaklarını kaybettiği için hareket etmekte zorlandığını belirten Mecid, "Hep hayal ediyordum, tekerlekli bir sandalye sahibi olarak gezmeyi, bir yerleri görmeyi. Allah'a şükür hayalim gerçekleşti. Tamamen özgürüm diyemem ama Türkiye'de daha özgürüm. Olmayan ayaklarımın acısını Türk dostlarımdan aldığım tekerlekli sandalyeyle unutmaya çalışacağım" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı ise engelliler için tekerlekli sandalyenin sınırlı da olsa özgürlük olduğunu kaydetti.

Dernek olarak dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gütmeksizin herkese yardım etmeye çalıştıklarını dile getiren Çiyancı, şunları söyledi:

"Irak'tan Denizli'ye gelen ve iki ayağı sakat olan Mecid, tekerlekli sandalyesi olmadığı için evde hapis hayatı yaşıyordu. Ona verdiğimiz tekerlikli sandalyeyle biraz olsun hareket özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak istedik. Kampanya ile elde ettiğimiz tekerlekli sandalyelerden birini İmad İbrahim Mecid'e verdik."

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Mültecinin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçeğe Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement