Iraklı Siyasetçi Çelebi, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Iraklı Siyasetçi Çelebi, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Iraklı Siyasetçi Çelebi, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Irak'ta üç gün önce evinde ölü bulunan Ulusal Kongre Partisi lideri Ahmet Çelebi, başkent Bağdat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

06.11.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta üç gün önce evinde ölü bulunan Ulusal Kongre Partisi lideri Ahmet Çelebi, başkent Bağdat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Iraklı siyasetçi Çelebi için Bağdat'ta yoğun güvenlik önlemleri altında resmi cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Çelebi ailesinin yanı sıra çok sayıda devlet adamı ve yakın dostları katıldı. Çelebi'nin daha önce Şiilerin kutsal yer olarak kabul ettiği Necef'te gömüleceği bilgisi verilse de cenaze bugün Bağdat'ın Kazimiye bölgesinde Şii İmamı Musa Kazım ve Muhammed el-Cevad'ın mezarının bulunduğu "es-Sahni-l Kazimi" (Kazimiye avlusu) de toprağa verildi.

-"Çelebi'nin şüpheli ölümü"

70 yaşında vefat eden ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı bilinen Ahmet Çelebi'nin ani ölümünden ailesi ve yakın çevresinin şüphe duyduğu ifade ediliyor. Çelebi'nin ölüm nedeninin araştırılması için Bağdat Adli Tıp Kurumu'nda vücudundan alınan örnekler İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir hastaneye gönderildi. Çelebi ailesi, hastaneden çıkacak sonucu öğrendikten sonra kamuoyuna açıklama yapacak.

-"ABD'yi ikna eden siyasetçi"

2003 yılında Irak'taki Saddam Hüseyin'in Baas Partisi rejimini devirmek için ABD yönetimini diplomatik yollarla ikna ettiği öne sürülen Çelebi, Saddam dönemi sonrası Irak'ta 12 yıl istediği mevkilere gelememişti. Çelebi, 2003'ten sonra ülkedeki iktidarda söz sahibi olan birçok Şii parti ve grubun içinde yer alsa da karar merkezine yakın görevlerde değerlendirilmediği görülmüştü. Geçtiğimiz yıl Haydar el-İbadi'den önce ismi Başbakanlık adayları arasında geçen Çelebi'ye daha sonra meclisteki Maliye Komisyonu Başkanlığı görevi verilmişti.

Ahmet Çelebi, ABD'li diplomat Paul Bremer tarafından Mart 2003'te Irak'ta kurulan geçici Hükümet Konseyi'nin üyeliği ve bir aylık süreyle başkanlığını yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Siyasetçi Çelebi, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement