İran, ABD'den Kopyaladığı İHA'nın Uçuş Görüntüsünü Yayınladı - Son Dakika
Güncel

İran, ABD'den Kopyaladığı İHA'nın Uçuş Görüntüsünü Yayınladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 2011 yılında düşürülen ABD ordusuna ait keşif uçağı model alınarak geliştirilen insansız hava aracının uçuş görüntülerini yayınladı.

12.11.2014 17:00  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanlığı, ABD ordusuna ait keşif uçağı model alınarak geliştirilen insansız hava aracının (İHA) test uçuşu görüntülerini yayınladı.

İran devlet televizyonuna konuşan İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı General Emir Ali Hacızade, kopyalanan RQ 170 model insansız hava araçlarından yıl sonuna kadar en az 4 adet üretilerek hizmete sokulacağını bildirdi.

Hacızade, kopyalanan İHA için henüz bir isim belirlenmediğini ve isim konusunda İran halkından gelecek önerileri değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

İran, Aralık 2011'de kendi hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdüğü ABD'ye ait RQ-170'I Afganistan sınırında elektronik harp sistemleriyle az hasarlı olarak düşürdüğünü duyurmuştu.

ABD, Afganistan'daki ISAF komutanlığı aracılığıyla yaptığı kısa açıklamada, düşen İHA'nın Afganistan'ın doğusunda görev yaparken kaybolan silahsız bir Amerikan keşif İHA'sı olabileceğini belirtmişti.

İranlı askeri makamlar, Mayıs ayında, düşürülen uçak model alınarak geliştirilen insansız hava aracını tanıtmış ve yakında operasyonel hale getirileceğini bildirmişti.

Amerikan Lockhed Martin şirketinin ürettiği RQ 170 Sentinel, CIA'in gizli operasyonlarda kullandığı, radara yakalanmayan dünyanın en gelişmiş istihbarat-keşif-gözlem uçağı olarak biliniyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, ABD'den Kopyaladığı İHA'nın Uçuş Görüntüsünü Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement