İran, ABD'nin Tahran'ın askeri programı hakkındaki sözlerini eleştirdi - Son Dakika
Güncel

İran, ABD'nin Tahran'ın askeri programı hakkındaki sözlerini eleştirdi

İran, ABD\'nin Tahran\'ın askeri programı hakkındaki sözlerini eleştirdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Tahran'ın askeri programıyla ilgili sözlerinin ABD silahlarını pazarlama amacı taşıdığını belirtti.

24.04.2023 19:05  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAHRAN, 24 Nisan (Xinhua) -- İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Tahran'ın askeri programıyla ilgili ifadelerini hedef alarak, bu sözlerin ABD silahlarını pazarlama amacıyla sarf edildiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre Kenani, Blinken'in kısa süre önce attığı ve "İran'ın askeri tedarik faaliyetlerini sekteye uğratmaya kesin olarak kararlı olduklarını" ifade eden tweete yanıt verdi.

Kenani, "ABD dışişleri bakanının İran'ın askeri programıyla ilgili kışkırtıcı sözleri, salt İran korkusu yayarak ve bölge ülkelerinin arasını bozarak ABD silahlarını pazarlamayı sürdürme amacı taşıyor" dedi.

Sözcü, İran'ın askeri programının doğası gereği "savunmacı ve caydırıcı" olduğunu ve İran'a "saldırma" düşüncesi barındırmayan hiçbir ülkeye karşı olmadığını yineledi.

Kenani, ABD'yi bölgedeki güvensizlik, istikrarsızlık ve savaşların kaynağı olarak geçmiş yıllarda "akılsız ve hatalı" eylemlerde bulunmakla suçlarken, ABD'nin bölge ülkelerine yönelik "yanlış, işgüzar ve sorumsuz" yaklaşımlarını durdurmasının kendi çıkarına olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel İran, ABD'nin Tahran'ın askeri programı hakkındaki sözlerini eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement