İran, Avrupa'nın "müdahaleci açıklamaları" nedeniyle İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı - Son Dakika
Güncel

İran, Avrupa'nın "müdahaleci açıklamaları" nedeniyle İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı

İran, Avrupa\'nın "müdahaleci açıklamaları" nedeniyle İsveç Büyükelçisi\'ni bakanlığa çağırdı

İran, bazı Avrupa ülkelerinin, "müdahaleci açıklamalarına" tepki olarak AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

12.01.2023 15:22  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, bazı Avrupa ülkelerinin, "müdahaleci açıklamalarına" tepki olarak AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in Tahran Büyükelçisi Mattias Lentz'in Bakanlığa çağrılarak bazı Avrupalı yetkililerin "İran'ın iç işlerine müdahalelerinin" kınandığı belirtildi.

Bazı Avrupa ülkelerinin diğer ülkelerde "şiddet ve nefretin yayılmasında" rolü olduğu ifade edilen açıklamada, "Ülkelerin iç işlerine müdahale tüm uluslararası kural ve düzenlemelere aykırıdır ve İran kesinlikle iç işlerine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Bakanlığa çağrılan Lentz'ten, İran'ın konuyla ilgili protesto notasını Avrupalı taraflara iletmesi istendiği ve İsveç Büyükelçisi'nin de Tahran'ın protestosunu Brüksel'e yansıtacağını bildirdiği aktarıldı.

Avrupa ülkeleri, İran'da genç bir kadının polis nezaretinde ölümü sonrasında başlayan protestolar sırasında güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalelerini eleştirmiş ve gösterilerle ilgili yargılamalarda verilen idam cezalarının durdurulmasını istemişti.

Bununla birlikte Almanya ve Fransa gibi AB ülkelerinin yetkililerinden İran Devrim Muhafızları Ordusunu "terör örgütleri" listesine almayı düşündüklerine dair açıklamalar gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, Avrupa'nın 'müdahaleci açıklamaları' nedeniyle İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement