İran Başkonsolosu'ndan Vali Azizoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İran Başkonsolosu'ndan Vali Azizoğlu'na Ziyaret

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzaden, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

04.10.2018 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzaden, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

Başkonsolos Soltanzaden, Erzurum'daki görevine başlaması dolayısıyla Erzurum Valisi Azizoğlu'na ziyarette bulundu.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında, komşu iller ve sınır illeri için iş birliği potansiyeli ve zemininin hazır olduğunu belirten Soltanzaden, şunları kaydetti:

"Bizim Batı Azerbaycan il valimiz ve diğer il valilerimiz, Erzurum ili başta olmak üzere, Türkiye'nin doğu illeriyle ortak yatırımlar yapmaya hazırdır. Buraya geldiğim günden beri görüyorum ki Türk yatırımcılar da İran'a yatırım yapmayı ve ticareti geliştirmeyi istiyorlar fakat bizim yatırımcılarımıza Türkiye'nin doğu illeri yeterince tanıtılmamış. İran'da Türkiye ile ilgili ticaret konuları açıldığı zaman tüm odak noktaları İstanbul, İzmir, Ankara ve Türkiye'nin batı illeri olarak biliniyor. Dolayısıyla öncelikli görevlerimizden biri tanıtımları arttırarak ticari ilişkilerimizi geliştirmektir."

Vali Azizoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tarihi bağları çok eskilere dayanan iki ülkenin, ekonomik ve kültürel ilişkilerini geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İran ve sınır illeri arasında ticaret anlamında ne yapılabilir konusunda bir rapor hazırlandığını belirten Azizoğlu, şunları söyledi:

"Raporu, İçişleri, Ticaret, Kültür ve Turizm bakanlıklarımıza gönderdik. İstedik ki yapılabilecek ne varsa hızlı bir şekilde yapalım. Öncelikle gümrük konusundaki eksiklikleri çözmemiz gerekiyor. Ben buradan Artvin'e nasıl rahat gidiyorsam, Tebriz'e de rahat gitmeliyim. Bu kolaylığı sağladığımız zaman her iki ülke yararına potansiyeli bir araya getirir, bölgeyi ekonomik ve kültür merkezi haline getirebiliriz."

Vali Azizoğlu, ziyareti dolayısıyla Başkonsolos Soltanzaden'e Oltu taşı teşbih hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Başkonsolosu'ndan Vali Azizoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement