Protestoların büyüdüğü İran'da göstericiler Tahran'a giriş-çıkış yollarını kapattı - Son Dakika
Güncel

Protestoların büyüdüğü İran'da göstericiler Tahran'a giriş-çıkış yollarını kapattı

İran'da benzin zammı nedeniyle devam eden protestolarda başkent Tahran'ın giriş-çıkış yolları göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı.

16.11.2019 23:16  Güncelleme: 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, hükümetin benzine yaptığı zam nedeniyle dün başlayan protesto gösterileri Tahran, Fars, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, İsfahan, Mazenderan, Kürdistan, Rezevi Horasanı eyaletleri başta olmak üzere ülkenin genelindeki kentlerde devam ediyor.

İran devlet televizyonundaki habere göre, Şiraz'daki göstericiler 2 benzin istasyonu ile 2 polis aracını ateşe verdi. Ayrıca ana caddeleri trafiğe kapatarak şehirdeki kamu binalarına zarar verdi ve güvenlik kameraları, itfaiye araçları ile yoldaki araçları tahrip etti.

TAHRAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Öte yandan Tahran'daki protestocular kontak kapatarak başkentin tüm giriş ve çıkış yollarını trafiğe kapattı ve Tahranpars semtinde bir banka şubesini ateşe verdi.

NE OLMUŞTU?

İran'da dün başlayan benzin zammını protesto gösterileri devam ediyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bugün ülkenin bir çok kentinde devam eden gösterilere bazı noktalarda güvenlik güçleri sert müdahale etti. Göstericiler, "Hakkımızı alırız zilleti kabul etmeyiz" şeklinde sloganlar attı.

Hürremabad, İlam, Kum, Senendeç, Kazvin ve Şahrud kentlerinde de halk benzine yapılan zammı protesto etti.

İran devlet televizyonu da ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Hürremşehr kentinde dün gece benzin zammını protesto eden kalabalığın üzerine "kimliği belirsiz ve şüpheli" kişilerce ateş açılması sonucu yaralananlar olduğunu duyurdu.

Protestoların büyüdüğü İran'da göstericiler Tahran'a giriş-çıkış yollarını kapattı
Protestoların büyüdüğü İran'da göstericiler Tahran'a giriş-çıkış yollarını kapattı
Protestoların büyüdüğü İran\'da göstericiler Tahran\'a giriş-çıkış yollarını kapattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Protestoların büyüdüğü İran'da göstericiler Tahran'a giriş-çıkış yollarını kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement