İran'da muhalif aktivistlerin katıldığı konferansta tutuklamalar yaşandı - Son Dakika
Güncel

İran'da muhalif aktivistlerin katıldığı konferansta tutuklamalar yaşandı

İran\'da muhalif aktivistlerin katıldığı konferansta tutuklamalar yaşandı

İran'da düzenlenen İranı Kurtarmak İçin Diyalog Konferansı'na katılan sivil ve siyasi aktivistlerin bir kısmı tutuklandı. Konferansın konuşmacılarından Abdullah Momeni de gözaltına alındı.

28.04.2023 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da ülke yönetimine muhalif sivil ve siyasi aktivistlerin katılımıyla çevrim içi düzenlenen konferansın katılımcılarının bir kısmının tutuklandığı bildirildi.

Sosyal ağ uygulaması "Clubhouse" üzerinden geçen hafta gerçekleştirilen, ülke içi ve dışından sivil ve siyasi aktivistlerin katılımıyla düzenlenen "İran'ı Kurtarmak İçin Diyalog Konferansı" adı verilen toplantının ardından katılımcılar hakkında adli işlemler başlatıldı.

İran'da devlete ait Cam-ı Cem gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, ev hapsinde tutulan muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'nin danışmanları olduğu belirtilen Ali Rıza Beheşti ile Gurban Behzadiyannejad da bu kişiler arasındaydı.

Haberde, söz konusu muhalif isimlerin çevrim içi konferansta konuşma yaptıkları ve " Fransa'da yaşayan devrim karşıtı Erdeşir Emir Ercümend ile ilişkileri olduğu" ifade edildi.

Ülke medyasına yansıyan haberlerde adli takibatın ardından söz konusu iki ismin tutuklandığı ve konferansın katılımcılarına yönelik gözaltı ve tutuklamaların devam ettiği aktarıldı.

Reformculara yakın çizgisiyle bilinen Şark gazetesinin haberinde de konferansın konuşmacılarından reformist siyasi aktivist Abdullah Momeni'nin de gözaltına alındığı kaydedildi.

"İran'ı Kurtarmak İçin Diyalog Konferansı" adlı çevrim içi etkinlik 21-22 Nisan'da gerçekleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da muhalif aktivistlerin katıldığı konferansta tutuklamalar yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement