İran'daki Gösterilerde "Kahrolsun İsrail" Sloganları Yükseldi - Son Dakika
Politika

İran'daki Gösterilerde "Kahrolsun İsrail" Sloganları Yükseldi

İran\'daki Gösterilerde "Kahrolsun İsrail" Sloganları Yükseldi

İran’ın başkenti Tahran ve farklı eyaletlerde cuma namazı sonrası gerçekleştirilen İsrail karşıtı gösterilerde, "Kahrolsun İsrail" sloganları yükseldi.

18.05.2018 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın başkenti Tahran ve farklı eyaletlerde cuma namazı sonrası gerçekleştirilen İsrail karşıtı gösterilerde, "Kahrolsun İsrail" sloganları yükseldi.

Başta başkent Tahran olmak üzere İran'ın farklı şehirlerinde cuma namazı sonrası İsrail'in Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliamlar ve ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararına karşı gösteriler düzenlendi. Gösterilerde, "Kahrolsun İsrail", "Filistin özgürlüğüne kavuşacaktır", "Filistin Müslümanların vahdet ve birliğine bir neden" ve "Kahrolsun Suud ailesi" sloganları atıldı. Gösterilerin sonunda okunan bildiride, Suudi Arabistan başta olmak üzere Filistin'i İsrail'e satan Arap ülkelerinin nifak tohumlarını İslam dünyasına yaydığı, İslam'a sırtını çevirdikleri yer aldı.

Ramazan ayı nedeniyle "Oruçlunun gururu, İsrail ile savaşmak" gibi sloganların da atıldığı gösterilerde öte yandan, İran hükumetinden Avrupa'ya güvenmemesi ve nükleer anlaşmadan çıkması yönünde de sloganlar atılarak, konuşmalar yapıldı. - TAHRAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İran'daki Gösterilerde 'Kahrolsun İsrail' Sloganları Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement