İran'daki Terör Saldırısında En Az 24 Ölü, 53 Yaralı (3) - Son Dakika
Dünya

İran'daki Terör Saldırısında En Az 24 Ölü, 53 Yaralı (3)

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit törenine düzenlenen silahlı saldırıda en az 24 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı.

22.09.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit törenine düzenlenen silahlı saldırıda en az 24 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Ahvaz'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 24'e yaralı sayının ise 53'e yükseldiğini duyurdu. Haberde, ölenler arasında geçit törenini izlemek için olay yerinde bulunan kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

Olayın yaşandığı Huzistan eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyin Hüseynzade, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu, ölü sayısının artabileceğinden endişe edildiği vurguladı.

Locada oturan üst düzey askeri yetkililere ateş

İran devlet televizyonunun haberine göre, geçit törenindeki askerlere ve locada oturan üst düzey askeri yetkililere silahlı bir grup tarafından ateş açıldı. İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında meydana geldiğini olay sonrası törenin dağıldığını söyledi.

Olayın yaşandığı Huzistan eyaleti Valisi Gulamrıza Şariati, saldırganların askeri üniforma giyerek yetkililerin bulunduğu alanının arkasından ateş açtığını, olayda sivil halktan da yaralı olanların olduğunu söyledi.

Saldırganlardan biri yakalandı

İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Abulfazl Şikarçi, Ahvaz saldırısını düzenleyen saldırganların tamamıyla etkisiz hale getirildiğini söyledi. Sözcü, dört kişi olan saldırganlardan üçünün öldürüldüğünü, birinin de yakalandığını söyledi.

Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı ve ülkede yaşayan Arap kökenlilerden oluşan Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

Zarif: Sorumlu terör destekçileri ve ABD'li işverenleri

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Ahvaz saldırısına ilişkin Twitter hesabından yayımladığı bir mesajda, "İran, bölgesel terör destekçileri ve ABD'li işverenlerini saldırının sorumlusu olarak görüyor. İran, yurttaşlarının yaşamını savunmak için hızlı ve kararlı bir şekilde tepki verecek" diye uyardı ve ekledi:

"Yabancı bir ülke tarafından eğitilip, silahlandırılan, para alan ve kullanılan teröristler Ahvaz'a saldırdı; çocuklar ve yetişkinler kurbanlar arasında."

Şerif: Suudi Arabistan yönetimi destekliyor

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de olay sorası yaptığı açıklamada, söz konusu örgütün Suudi Arabistan yönetimi tarafından desteklendiğini savunarak, saldırı olayının ülke genelinde düzenlene geçit törenlerini etkilemek amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

İran'da bugün 1980'de başlayan Irak-İran savaşının yıldönümü nedeniyle ülkenin birçok kentinde askeri geçit törenleri yapılıyor. - Tahran

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran'daki Terör Saldırısında En Az 24 Ölü, 53 Yaralı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp
    11:30 Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp

    Rusya'da bir konser salonunda gerçekleştirilen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rus yetkililerin kendilerine ulaşan kayıp ihbarlarını derleyerek bir liste oluşturduğu öğrenilirken saldırı sırasında alanda bulunan 95'ten fazla insanın kayıp olduğu tespit edildi.

  • İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü
    10:34 İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü

    Batı Şeria'nın Cenin kentine ve kentteki mülteci kampına İsrail tarafından düzenlenen bombardıman ve silahlı saldırılarda 3 Filistinli öldürüldü. İsrail güçleri, Cenin'e insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda 2 genci öldürdü ve 9 kişiyi yaraladı. Bir gencin ise gerçek mermilerle göğsünden vurularak öldürüldüğü bildirildi. İsrail birlikleri, Cenin'e ve Kabatiye kasabasına baskın düzenleyerek Filistinli militanlarla çatışmaya girdi. İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 451'den fazla Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

  • Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü
    10:23 Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü

    Rusya'daki Ebeko Yanardağı, atmosfere 3.000 metre yüksekliğe kadar kül püskürttü. Yanardağın bulunduğu Paramuşir Adası'nda düzenli emisyonlar devam ederken, bu durum normal kabul ediliyor.


Advertisement