ABD'nin YPG Kararına Türkiye'nin Ardından İran'dan da Tepki Geldi - Son Dakika
Güncel

ABD'nin YPG Kararına Türkiye'nin Ardından İran'dan da Tepki Geldi

ABD'nin YPG'li teröristlerden ordu kurma kararına, İran'dan "Karar ülkelerin iç işlerine apaçık müdahale etmektir. İstikrarsızlığa yol açar." sözleriyle tepki geldi.

16.01.2018 14:25  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, ABD'nin Suriye'de YPG'li teröristlerden sözde "Sınır Güvenlik Gücü" kurma planına tepki gösterdi.

"ABD'NİN KARARI İSTİKRARSIZLIĞI ARTTIRACAK"

İran'ın resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, ABD'nin kararını "ülkelerin iç işlerine müdahale" olarak niteledi.

Kasımi, "ABD'nin Suriye'de YPG'li teröristlerden sözde Sınır Güvenlik Gücü kararı ülkelerin iç işlerine apaçık müdahale etmektir. Bu karar, Suriye krizini daha karmaşık hale getirmesinin yanı sıra bu ülkedeki istikrarsızlığı artıracaktır." dedi.

ABD'nin YPG Kararına <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a>'nin Ardından İran'dan da Tepki Geldi

ABD'NİN ASKERLERİNİ ÇEKMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Türkiye, Rusya ve İran'ın diyalog, Astana görüşmeleri ve çatışmasızlık bölgeleri oluşturma yoluyla Suriye'deki krize son vermeye çabaladıklarını belirten Kasımi, ABD'nin en kısa zamanda Suriye'deki güçlerini çekmesi gerektiğini kaydetti.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye'de ağırlıkla (terör örgütü PYD/ PKK'nın paravanı) "Suriye Demokratik Güçleri"nden oluşan ve 30 bin kişiyi bulacak, "Sınır Güvenlik Gücü" kuracaklarını açıklamıştı.

ABD\'nin YPG Kararına Türkiye\'nin Ardından İran\'dan da Tepki Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin YPG Kararına Türkiye'nin Ardından İran'dan da Tepki Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement