İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD'in Yenilgisi Obama'yı Bile Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD'in Yenilgisi Obama'yı Bile Şaşırttı

İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD\'in Yenilgisi Obama\'yı Bile Şaşırttı

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını söyledi.

14.02.2015 10:39  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD ile mücadele konusunda öne çıkan ülkelerden olan İran, Kasım Süleymani'yle Ortadoğu'yu parmağında çeviren ülke olarak biliniyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, IŞİD'in Irak'ta terör eylemlerine başladığından beri hiç bir ülkenin İran gibi hızla Irak halkının yardımına koşmadığını belirtti. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını savundu.

IŞİD'İN YENİLGİSİ OBAMA'YI BİLE ŞAŞIRTTI

Devrim Muhafızları'na bağlı Gönüllü Güvenlik Güçleri'nin (Besic) internet sitesinde yer alan habere göre, Caferi, Irak'ta IŞİD'in mağlubiyetinin, dünyayı hatta ABD Başkanı Barack Obama'yı bile "şaşkına çevirdiğini" öne sürdü.

"SADECE İRAN IRAK HALKININ YARDIMINA KOŞTU"

"Uzun vadeli planı olan IŞİD'in yenilmesi dünyayı hatta Obama'yı bile hayrete düşürdü" diyen Caferi, "IŞİD, Irak'ta terör eylemlerine başladığında hiçbir ülke İran gibi kararlılıkla Irak halkının yardımına koşmadı. Sadece İran, Irak halkının yardımına koştu" ifadelerini kullandı.

İRAN'IN ORTADOĞU'DAKİ KILICI: KASIM SÜLEYMANİ

IŞİD ile mücadele konusunda bölgede İran'ın etkisi önemli rol oynadı. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Lübnan'a kadar hissedilen bu etkinin arkasında ise İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen Kâsım Süleymani vardı. Süleymani'nin Irak'ın farklı noktalarından, kimi zaman Irak ordusuyla, kimi zaman Şii milislerle, kimi zaman ise peşmerge ile cephede çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Süleymani, 30 yıllık aradan sonra ağarmış saçlarıyla yeniden Irak'ta, cephede görüntü verdi. Süleymani için "Ortadoğu bu adamın parmağında dönüyor!" yorumları yapılıyor.


Süleymani Bedir Tugayları Komutanı Hadi Emiri ile Irak'ta cephede. Bedir Tugayları 1982'de Irak'ta İran adına Şii'leri örgütlemek için kuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD'in Yenilgisi Obama'yı Bile Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • hasan t.: IŞİD'e karşı 70 tane ülke birleşmiş. Eşit şartlarda IŞİD ile başedebilecek bir kuvvet yok dünyada . . . IŞİD'lilerin hepsi daha önce savaş görmüş insanlardan oluşuyor. Hepsi tam anlamıyla profesyonel hem gerilla hem ordu savaşı kabiliyetleri var. IŞİD'i sevmeyebilirsiniz hatta nefret edebilirsiniz ama bu bir gerçek . . . 44 22 Yanıtla
  • KEMAL: ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN İRAN BİR KAÇ FÜZEDE BENDEN TARAF SALAYIN BU KAFİRLERE 10 6 Yanıtla
  • general şeşo: pkk şengalden elini çek. defol. huzur bırakmadın. bizi rahat bırakın 10 3 Yanıtla
  • APO CULARDAN ÇOK AZI OKUMUŞ: SÖYLEMEYEYİM DEDİM AMA SÖYLEMEDEN DURAMIYACAĞIM AMA GERÇEK. : söylemeden duramıyacağım ama gerçek. . ben diyarbakırdan azad. etrafımdaki gözlemi söylemeden duramıyacağım. ama gerçek böyle. APO CULARDAN ÇOK AZI OKUMUŞ KÜLTÜRLÜ İNSAN. ETRAFI İSE TAMEMEN İŞSİZ GÜÇSÜZ SERSERİ KALİTESİZ İNSANLAR. . AYAK TAKIMI İŞTE. BARZANİCİLER İSE HEPSİ OKUMUŞ KÜLTÜRLÜ NE YAPTIĞINI BİLEN İŞ BİLEN ADAMLAR. . . HEE VALLAH BÖYLE . . YALANMI YALAN MI BÖYLE İŞTE 6 6 Yanıtla
  • ŞİAALAR KAFIR: 3:156 -Ey iman edenler! Sizler inkâr edenler ve yeryüzünde sefere veya savaşa çıkan kardeşleri için: 'Eğer bizim yanımızda olsalardı ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi. ' diyenler gibi olmayın. Allah bunu, onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, diriltir ve öldürür. Allah yaptıklarınızı görmektedir. 3:166 -İki topluluğun karşılaştığı günde başınıza gelen musibet de Allah'ın izniyledir. Bu da müminleri belirlemesi ve hem de münafıklık yapanları ayırt etmesi içindir. Ve onlara: 'Geliniz, Allah yolunda savaşınız veya (hiç olmazsa) savunmaya geçiniz. ' denilmişti. Onlar ise: 'Biz savaşmasını (veya savaş olacağını) bilseydik arkanızdan gelirdik. ' demişlerdi. Onlar, o gün, imandan çok küfre yakındılar. kalblerinde olmayanı ağızlarıyla söylüyorlardı. Allah neyi gizlediklerini daha iyi bilendir. 4 7 Yanıtla
  • okan kol: aç köpekler hepsi 1 10 Yanıtla
  • ŞİAALAR KAFIR: :168 -Kendileri oturup kaldıkları halde kardeşleri için: 'Eğer bize uysalardı öldürülmezlerdi' dediler. Onlara de ki: 'Eğer iddianızda doğru iseniz, kendinizden ölümü uzaklaştırınız'. 4:60 -Şunları görmüyor musun? Kendilerinin sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını ileri sürüyorlar da tağuta inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, tağut önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Şeytan da onları bir daha dönemeyecekleri kadar iyice sapıklığa düşürmek istiyor. 4:61 -Onlara: 'Allah'ın indirdiğine ve Peygambere gelin!' denince, münafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün. 3 7 Yanıtla
  • ŞİAALAR KAFIR: Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse 'Bu, Allahtandır' derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, 'Bu, senin yüzündendir. ' derler. Ey Muhammed! De ki: 'Hepsi Allah'tandır. ' Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar?4:80 -Kim peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, biz seni onlara bekçi olarak göndermedik. 4:81 -Sana 'Peki' derler, fakat senin yanından çıktıklarında, içlerinden birtakımı, geceleyin (gündüz) söylemiş olduklarının tersini kurarlar. Allah onların geceleyin tasarladıklarını yazıyor. Sen onlara aldırma. Allah'a güven. Vekil olarak Allah yeter. 3 7 Yanıtla
  • Ringo..: Palavraya bak!!ulan abd orada kekolara yardım etmeseydi,ışid kürtleri don lastikleriyle boğacaktı.. 1 7 Yanıtla
  • werwer: Ben sadece İŞİD'i küçük görenlerden korkuyorum ne tür düşman olduklarını saptayamadılar. 2 0 Yanıtla
  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement