İran'dan ABD'ye "Kasım Süleymani" tehdidi: İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin - Son Dakika
Dünya

İran'dan ABD'ye "Kasım Süleymani" tehdidi: İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin

Eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD güçleri tarafından öldürülmesi sonrasında sular durulmuyor. İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, ABD'yi hedef alarak "Süleymani'nin intikamını alacağımızdan şüpheniz olmasın" dedi.

19.09.2020 12:21  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Selami, Trump'a seslenerek, "İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin çünkü tamamen kararlı ve ciddiyiz. Biz, Süleymani'nin şehit edilmesinde doğrudan veya dolaylı rolü olan her şahsı vuracağız." dedi.

"İNTİKAM ALACAĞIMIZDAN ŞÜPHE ETMEYİN"

İran devlet televizyonunun haberine göre, başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarına hitap eden Selami, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık, ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks'a suikast planı yaptıklarına dair iddialara yanıt verdi. Selami, ABD Başkanı Donald Trump'a hitaben, "Trump Bey, intikam alacağımızdan şüphe etmeyin çünkü tamamen kararlı ve ciddiyiz. Biz, Süleymani'nin şehit edilmesinde doğrudan veya dolaylı rolü olan her şahsı vuracağız." dedi.

"MERTÇE VE ADİLCE İNTİKAM ALIRIZ"

Büyükelçi Lana Marks'a yönelik suikast planı yaptıklarına ilişkin iddiaları yalanlayan Selami, "Siz şehit kardeşimizin kanı için Güney Afrika'daki kadın bir büyükelçiyi mi vuracağımızı sanıyorsunuz? Biz mertçe ve adilce intikam alırız." şeklinde konuştu. Selami, bu yüzden Süleymani'nin öldürülmesinin ardından 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki Aynu'l Esed Hava Üssü'ne yaptıkları balistik füze saldırılarında ABD askerlerini hedef almadıklarını söyledi.

"LAF SAVAŞI YAPMIYORUZ"

ABD Başkanı Trump'ın İran tarafından gelecek herhangi bir saldırıya bin misliyle yanıt vereceklerine dair tehditlerine de değinen Selami, şöyle devam etti: "Siz şiddetli iç sorunlarla boğuşurken bin misliyle saldırı tehdidinde bulunuyorsunuz ancak Aynu'l Esed'i vurduğumuz zaman bizim öngörümüz sizin kesinlikle cevap vereceğiniz yönündeydi. Aynı zamanda cevap verirseniz hedefleri yok edecek ateş etmeye hazır yüzlerce füzemiz vardı. Bugün de böyledir. Bu tehditler ciddi ve biz laf savaşı yapmıyoruz."

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ülke dışındaki operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün eski komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak Cuma gecesi Bağdat Havalimanı yakınında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra onlarca askerin saldırı sonrasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

"HERHANGİ BİR SALDIRIYA BİN KAT DAHA BÜYÜK SALDIRI İLE KARŞILIK VERİRİZ"

ABD'de yayın yapan Politico gazetesi, geçen hafta istihbarat raporlarına dayandırdığı haberinde, İran'ın, Süleymani suikastına misilleme olarak ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks'a yönelik suikast planları yaptığını iddia etmişti. İranlı yetkililer iddiayı yalanlamıştı. Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, İran'ı olası bir saldırıya karşı yıkıcı yanıt vermekle tehdit etmişti. Trump, mesajında "İran'ın ABD'ye karşı yapacağı herhangi bir saldırıya bin kat daha büyük bir saldırı ile karşılık verilecektir!" ifadelerini kullanmıştı.

İran\'dan ABD\'ye "Kasım Süleymani" tehdidi: İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran'dan ABD'ye 'Kasım Süleymani' tehdidi: İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ok: Aman vurmayın kendi halkınızı vuruyorsunuz çünkü!! Hatırlayın kendi iran ucağını vurmuştu :))) 8 1 Yanıtla
  • ali: laf cambazlığı başka birşey yok 7 1 Yanıtla
  • Vx: Iran denen şer ülkesi sen önce trişka fuzelerine bak. Irakta fos çıktın. Herşeyin yalan iran müslümanlığın bile 3 4 Yanıtla
  • Battal gazi : Kuru gürültü havlaya köpek ısırmaz 1 5 Yanıtla
  • Okan Okan: İran sen ancak masumları ve sünni müslümanları öldürürsün.Sözde İslam ülkesisin özde ise Amerika ve İsrail'in maşasısın..Başta İran Şii,Birleşik Arap emirlikleri ve Suudi Arabistan Selefilik yani Vahhabilik çatısı altında Amerika ve İsrail ile işbirliği yaparak bölücülük yapıyorsunuz. İslam'a çok büyük zararlar verip Sünni müslümanları ve masumları öldürüyorsunuz.Allah kahretsin Amin inşallah.Oysa tarikatı ve inanışı ne olursa olsun müslüman müslümanın kardeşidir.bir ve Beraber olmalıyız.Avrupa da yüzyıllarca birbirleri ile yüzyıllarca savaştılar.Fakat huzuru barışta buldular.Allah başımızdaki ve içimizdeki İslam düşmanlarını kahretsin inşallah amin.Müslümanlarda bir ve beraber olsunlar inşallah amin. 4 2 Yanıtla
  • Ulan bu itan kadar yalancı ülke yok: Ulan bi ara virüse çare buldunuz dediniz tırt çıktı . 50 abd askerini vurduk dediniz oda tirt çıktı. Kısacası çok mide bulandiryorsunuz. Sizden bi halt olmaz. Abd sizin kanınızı emiyor kanınızı cunki siz delikanlı ulke değilsiniz 3 3 Yanıtla
  • He valla: Ya farsi rüzgar yapma adam ayikladi sizi haha 3 2 Yanıtla
  • ziya: BİRBİRİNİZİ YİYİN İNŞ 2 3 Yanıtla
  • Amed 21 : Ulan tenekeler yok öle yapacağız yok böle yapacağız boş boş yapında görelim tenekeler iştee 4 1 Yanıtla
  • Vx: Müslümanlara düşmana gerek yok müslümanlar yeter zaten 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement