İran dini lideri Hamaney'den ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle karşılık verilecek - Son Dakika
Dünya

İran dini lideri Hamaney'den ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle karşılık verilecek

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'ye Kasım Süleymani cinayetiyle ilgili kesinlikle karşılık vereceklerini belirterek, "İran hiçbir zaman bunu unutmayacak" dedi.

21.07.2020 22:18  Güncelleme: 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ABD'ye Kasım Süleymani cinayetiyle ilgili göndermede bulunarak, "İran bunu asla unutmayacak. Kesinlikle ABD'ye karşılık verilecek" dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ABD'ye ultimatom verdi. Ayetullah Ali Hamaney, Tahran'ı ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile görüşmesinde, "Sizin evinizde sizin misafirinizi öldürdüler, cinayeti itiraf ettiler" dedi.

"KESİNLİKLE KARŞILIK VERİLECEK"

ABD'ye göndermelerde bulunan Ayetullah Hamaney, "İran hiçbir zaman bunu unutmayacak ve kesinlikle Amerikalılara karşılık verecek" dedi. Öte yandan ABD, 3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i, Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürmüştü.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i, 3 Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürülmüştü.

İran dini lideri Hamaney\'den ABD\'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle karşılık verilecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran dini lideri Hamaney'den ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle karşılık verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • zfrdrtli: Siz ve diğer arap ülkeleri ancak konuşursunuz. Arkanız da Türkiye olmadan hiçsiniz. Hepiniz Türkiye kalkan olsun istiyorsunuz. 1 1 Yanıtla
  • sinirli: unutsan ne unutmasan ne...senin gücün yemene,ıraka,suriyeye yeter....alçaklar 1 0 Yanıtla
  • diyojen: bunlar siyasi adımlar. ülkeler çıkarları doğrultusunda bir birlerine yardım eder. ABD İstedi İran verdi senaryo hazırlandı. komutanın bir sonraki adımı rejim değişikliyle koltuk istemesiydi. Her ülke kendine önce bir düşman yaratmalı ki halk kuzu gibi yönetilsin. BAK KUZU DIŞARIDA KURT VAR SÖZÜMDEN ÇIKMA. ya da BEN SİZİN İÇİN BOĞUŞUYORUM... Halbuki perde arkasında HACİVAT KARAGÖZ OYUNU 0 0 Yanıtla
  • yasemin: havlayan küpek misirmaz 0 0 Yanıtla
  • irfan04: iranin bir sey yapmasina gerek yok zaten virus intikam aliyor ABD den 0 0 Yanıtla

Advertisement