İran'da Protestoların Hedefindeki Hamaney, İlk Kez Konuştu: Düşmanlarımız İsyan Çıkarttı - Son Dakika
Dünya

İran'da Protestoların Hedefindeki Hamaney, İlk Kez Konuştu: Düşmanlarımız İsyan Çıkarttı

Dini lider Hameney, İran'da 21 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerle ilgili konuştu: Düşmanlarımız, isyan çıkarttı. Savaş çıkartmaya çalışıyorlar. Para, silah ve ajanları kullanıyorlar.

02.01.2018 13:25  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinde çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Hamaney, "Düşmanlarımız ülkede isyan çıkarttı. Savaş çıkartmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

"PARA, SİLAH VE AJANLARI KULLANIYORLAR"

İran'da 6'ıncı gününe giren ve birçok kente yayılan eylemlerle ilgili ilk kez resmi internet sayfasında açıklama yapan İran dini lideri Ayettulah Ali Hamaney, "Son günlerde, İslam Cumhuriyeti'ni zor durumda bırakmak için İran'ın düşmanları, para, silah, siyaset ve ajanlar gibi değişik araçlar kullanmaya başladılar" dedi.

"DOĞRU ZAMAN GELDİĞİNDE HALKI BİLGİLENDİRECEĞİM"

İran dini lideri Hamaney "doğru zaman geldiğinde" son olaylarla ilgili halkı bilgilendireceğini de belirtti.

TÜRKİYE'DEN DE TEPKİ GELMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, İran'daki olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " Türkiye, İran'ın huzur ve istikrarına önem atfetmektedir. Olaylardan endişe duyuyoruz. Olayların tırmanmasının önüne geçilmesini, kışkırtıcı dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz. Şiddetten kaçınılması ve provokasyonlara kapılınmaması lazım geldiğine inanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

6 GÜNDÜR SÜREN OLAYLARDA 21 KİŞİ ÖLDÜ

İran'da 6 gündür süren eylemlerde ölü sayısı 21'e ulaştı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani yaşananlardan yabancı ülkeleri sorumlu tutarak "İran'daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'dan geliyor" demişti.











İran\'da Protestoların Hedefindeki Hamaney, İlk Kez Konuştu: Düşmanlarımız İsyan Çıkarttı

Son Dakika Dünya İran'da Protestoların Hedefindeki Hamaney, İlk Kez Konuştu: Düşmanlarımız İsyan Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement