İran Dışişleri Bakanı Zarif Lübnan'da - Son Dakika
Güncel

İran Dışişleri Bakanı Zarif Lübnan'da

İran Dışişleri Bakanı Zarif Lübnan\'da

İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Suudi Arabistan ile kurulacak iyi ilişkiler, Ortadoğu'da istikrarı sağlamak açısından oldukça önemli"

13.01.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, resmi temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yayımlanan yazılı açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmanın önemine işaret ettiği belirtilerek,  "Suudi Arabistan ile kurulacak iyi ilişkiler, Ortadoğu'da istikrarı sağlamak açısından oldukça önemli" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

İran'ın, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek Cenevre-2 Konferansı'na davet edilse de edilmese de Lübnan'a olumlu yansımaları olacak şekilde bölgedeki istikrar için çaba sarf edeceğini vurgulayan Zarif, açıklamada şunları kaydetti:

"Suriye'deki şiddet döngüsüne son verilmesi gerekiyor. Bu anlamda, Cenevre-2 Konferansı'nın barışçıl çözüm esaslarını ortaya koymasını ümit ediyoruz. Suriye halkı kendi ülkesinin kaderine ve siyasi geleceğine karar vermelidir."

Lübnan'daki "olumlu atmosferden" duyduğu memnuniyeti de ifade eden Zarif, ülkede istikrar ve birliği koruyucu rolünden övgüyle söz ettiği Cumhurbaşkanı Süleyman'a İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırının failinin kısa sürede yakalanmasından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Süleyman da İran'ın bölgesel ve uluslararası ölçekte yaptıklarının, genel anlamda olumlu yansımaları olduğunu ifade etti. Suriye krizine de değinen Süleyman, halkın, ülkenin kaderini belirlemesi gerektiğini vurgulayarak, krizin barışçıl bir şekilde çözümü için yol haritası belirlenmesi tavsiyesinde bulundu. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Dışişleri Bakanı Zarif Lübnan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement